30. 9. 2019

Novinka pod lupou: The Capture (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Capture
Žánr Drama, Thriller
Stanice BBC One
Premiéra 3. 9. 2019
Vysílání úterý, 21:00
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Shaun Emery je voják, který odsouzen za vraždu v Afghánistánu. Rozhodnutí je však změněno kvůli poškozenému video důkazu. Hrdina se proto vrací zpět do života jako svobodný muž a chce zodpovědně vychovávat svou malou dceru. Když se však na scéně znovu objeví video z osudné noci v Londýně, jeho život nabere šokující obrátky. Shaun se ani nenaděje a bude muset o svou svobodu bojovat zase od začátku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tento seriál mě hodně zaujal. Nečekala jsem to, myslela jsem, že půjde o další britskou kriminálku. Místo toho tady máme zajímavý případ a otázku, zda je vše takové, jak se na první pohled může zdát.

Pilot upoutal hned první scénou, která se pak následně v průběhu dílu několikrát opakovala. Přiznám se, že mě dovádělo k šílenství, jak nás tvůrci natahovali. Až téměř do konce jsme nevěděli, co se vlastně stalo. Udála se tam série akcí na základě toho záznamu, který nám zůstal utajený. Měla jsem strach, že nám ho ani neukážou, že budu celou dobu sledovat jednání postav, které mi nebude vysvětleno. Naštěstí se tak nestalo, nakonec ono video uvidíme i my diváci, stejně jako i hlavní hrdina.

Serializovaný příběh tomu moc sluší. Jsem zvědavá, jak se bude děj dál vyvíjet. Hodně mě zajímá, co se doopravdy stalo a kde leží pravda. Jestli ji hrdina jen nějak potlačil v paměti, nebo jestli je to celé rozsáhlá sabotáž proti jeho osobnosti. Přece jen chyby ve videu byly hlavním bodem jeho propuštění na svobodu, manipulace s obrazem tak stejně dobře může být hlavním důvodem, proč se dostane zpět do vězení. Ale možná to jen v hlavě moc překombinovávám a je skutečně vinen. Každopádně se těším na další díly.
  • upoutá pozornost od začátku
  • intenzivně buduje napětí
  • serializovaný příběh
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu