2. 12. 2019

Novinka pod lupou: Mortel (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Mortel
Žánr drama, fantasy, teen
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 21. 11. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři středoškoláci získají schopnosti od Voodoo ducha. Ačkoliv všichni tři nemůžou být na první pohled odlišnější, tak Sofian, Victor a Luisa musí spojit síly dohromady, aby se jim podařilo najít vraha Sofianeho bratra.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně netuším, jestli se mám smát, nebo brečet. Už před pár dny jsem psala, že mi zahraniční netflixácká tvorba přijde přinejmenším zvláštní. Ale tohle, to si snad ani nezaslouží komentář. Jediná omluva by byla tak, kdyby byl seriál cílen na mladší publikum. Což asi je, ale ani tak nevím, jestli někdo dokáže tomuto kousku přijít na chuť.

První věc: casting. Řekněte mi, kdo mohl do dvou hlavních rolí osadit zrovna takovéto herce. Chápu, že cílem bylo vytvořit co nejvzdálenější charaktery, které by se na sebe ve škole ani nepodívaly. Kromě chování a mentality s tím úzce souvisí i vzhled, to chápu. Ale prostě mi nejde do hlavy, jak si někdo mohl myslet, že zrovna tyhle tváře se budou na hlavní role nejvíce hodit. Neříkám, že všichni hlavní hrdinové musí být manekýni vystřižení z teen seriálů od The CW. Ale tak alespoň trošku by se na ně mělo dát koukat, ne?

Druhá věc: démon. Jako opravdu se mi chce smát. Nejsem si jistá, jestli tohle má být myšleno jako vážný seriál, nebo jestli ta obsažená komedie je zde účelně. Ale démon se tváří jako největší ďábel, straší je tam k smrti a pak se ho hrdina na něco zeptá, démon se zarazí a začne přemýšlet a mlít jako typický černoch z ghetta („Jak to mám vědět, však já neznám všechny odpovědi…“). Po tomhle už jsem ten seriál opravdu nemohla brát vážně, celé to budování atmosféry, které mimochodem taky extra nefungovalo, bylo rázem pryč.

Jedinou zajímavou složkou tak byla Luisa, která do pilotu vnášela prvky naděje, že to přece jen bude koukatelné. Ale bohužel, celkově musím říct, že ani ona to nezachrání a já další díly s radostí vynechám.
  • Luisa
  • démon
  • casting
  • hudba
  • atmosféra
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
007.dany

007.dany

Tak do toho určitě nejdu.
před 4 roky
SerialLover

SerialLover

Jsem ráda, že jsem se nenechala ovlivnit a seriálu přece jenom dala šanci, jelikož mě příjemně překvapil....
před 4 roky
Další články k tématu