10. 10. 2020

Novinka pod lupou: Bom Dia, Verônica (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bom Dia, Verônica (Dobrý den, Verônico)
Žánr thriller, krimi
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 1. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Raphael Montes, Ilana Casoy (předloha)
Hrají Tainá Müller, Eduardo Moscovis, Camila Morgado, Elisa Volpatto, Silvio Guindane, César Melo, Adriano Garib, Antônio Grassi

O čem to je?

Hlavní hrdinka pracuje na policejní stanici jako úřednice. Poté, co se přímo na stanici stane svědkyní sebevraždy, se rozhodne na vlastní pěst vyšetřovat dva případy, které její kolegové odbyli a které se točí okolo zneužívaných žen.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi tak v polovině pilotu jsem si říkala, že jde o klasickou kriminálku a že pokračování ve sledování asi plánovat nebudu. No, přiznám se, že po zhlédnutí druhé poloviny jsem změnila názor – seriál mi do watchlistu určitě zamíří.

Je to zajímavá kriminálka. Možná je to tím, že nejsem až tak zvyklá na neamerickou/ne­britskou produkci tohoto žánru, nevím. Každopádně vím, že mě příběh skutečně dokázal upoutat a závěr si přímo volá o sledování dalšího dílu. On ani ten začátek nebyl špatný, jen v té druhé polovině mi to přišlo ještě více poutavé, a to nejen u Veroničina případu, ale i u prozatím docela záhadné manželské dvojice.

Postavy se mi líbí. Hlavní hrdinka je moc sympatická a má i dobrou povahu. Manžel odpuzuje na první pohled, takže casting perfektně plní svou úlohu. Především mě ale seriál zaujal samotným příběhem. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet dál a jakým způsobem jsou oba zdánlivě nesouvisející „případy“ (jeden zatím případ není) propojené.

  • postavy
  • obě dějové linky
  • naláká na další sledování
  • prozatím chybí nějaká jiskra – něco, kvůli čemu bych se nemohla od obrazovky odtrhnout
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu