14. 9. 2020

Novinka pod lupou: Woke (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Woke
Žánr komedie
Stanice Hulu
Premiéra 9. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Keef je černý kreslíř, kterému konečně začne mainstreamový úspěch padat do klína. Jedna nečekaná událost však vše změní. Nyní musí navigovat nové hlasy a nápady, které ho konfrontují a vyzývají, aniž by zničil vše, co si dosud pro sebe vybudoval.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to taková kombinace Black Lives Matter, Happy! a Imaginary Mary. Pilot mi extra vtipný ani inspirativní nepřišel, po jeho dokoukání nemám chuť pouštět si další díly.

Ty oživlé postavičky mají téměř až amatérskou animaci, vypadají hodně neprofesionálně a celý jinak zajímavý koncept pro mě pohřbívají. U Happyho byl ten jednorožec nebo co to bylo opravdu zábavný, tady mi to přijde jako pěst na oko.

Nějak mi nejde do hlavy, jak se docela povyšující se hlavní hrdina může přátelit s drogovým dealerem. Přece jen má dobře rozběhnutou kariéru, čekala bych, že v jeho okruhu přátel budou trošku jiní lidé. Ale to by se pak samozřejmě ztratila celá myšlenka prvního dílu, kdy hrdina během svého velkého proslovu v podstatě kamaráda hodí pod autobus.

Nevím. Přijde mi, že seriál vznikl, jen aby si Hulu mohlo odšrktnout kolonku progresivního streamera, který jde s dobou. Seriál by mohl být inspirací pro diváky s tmavou barvou pleti, kdyby ukazoval, že díky talentu a osobnosti můžete každý získat úspěch a dobrou práci. Bohužel se alespoň v pilotu ubírá úplně jiným směrem, takže jsem v něm nakonec moc inspirace nezachytila.

  • nevyužitý potenciál
  • nesympatické postavy
  • bez vtipu i poselství
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Zjevně další "hulusrajda", v souladu s kriterii "progresivní" ideologie......
před 3 roky
Další články k tématu