21. 10. 2019

Novinka pod lupou: Zomboat! (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Zomboat!
Žánr komedie, horor
Stanice ITV2
Premiéra 8. 10. 2019
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Děj se odehrává v Birminghamu v Anglii, kde vypukne zombie apokalypsa. Sestry Kat a Jo se snaží utéct na lodi a brzy se k nim přidají i Sunny s Amarem. Společně se snaží přežít a dostat se do bezpečí.

Trailer

Na Youtube není, ale můžete se podívat na facebooku

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jako jo, nebylo to špatné. Na to, že jde o komedii od ITV. Když tak přemýšlím, ani nevím, jestli tato stanice vůbec někdy dřív komedii natočila, protože si nemůžu vzpomenout ani na jednoho zástupce tohoto žánru. Každopádně Zomboat kombinuje hrdinky podobné lidem v Misfits a zombíky, takže výsledek dokáže pobavit.

Vlastně mi to dost připomíná jiný pilot, který jsem viděla před pár lety – ale vůbec si nemůžu vzpomenout na jeho název. Taky tam byly dvě holky, které mohly vidět ve tvářích lidí skryté démony, a tím rozpoznaly, kdo na zemi je člověk a kdo ne. Tady sice nemají hrdinky žádné schopnosti, ale rozhodně se o sebe dokážou postarat.

Dvojice chlapíků byla spíše otravná, ale myslím, že jakmile se všichni čtyři setkají, bude to hodně zábavná scéna. Myslím, že bych si na ně po pár dílech mohla zvyknout, i když mi ze začátku až tolik nesedli. Nejsou mi vyloženě nesympatičtí, takže nějaká šance tam určitě je.

Z mého názoru to skoro vypadá, jako bych chtěla pokračovat dál ve sledování. Vlastně nevím, možná je to i pravda. Po pilotu jsem sice neměla nepřekonatelnou potřebu spustit další díly, ale takto s odstupem několika dnů, když píšu tento názor a přemýšlím, jak na mě pilot působil, tak si uvědomuju, že vlastně nebyl špatný.

Chybí mi tam asi nějaká jiskra. Řekla bych, že je to prostě to americké pozlátko, které se třpytí nad seriály z americké produkce. Britské příběhy jsou dobré, ale pořád mi přijdou takové ponurejší, nedokážu to moc popsat. Prostě ta atmosféra je až moc a la deštivý Londýn (i když tam neprší). Nebo je to možná nějakým filtrem… netuším, jak se můžou americké a britské seriály lištit po technické stránce. Pravděpodobně je to jen v mé hlavě.
  • vtipně pojatí zombíci
  • kick ass hrdinky
  • chybí tomu jiskra, zaujetí
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
DenaaS

DenaaS

popri inych novinkach, ujde. jasne necakajte walking dead... toto ma uplne inu naturu snazi sa byt...
před 4 roky
Jack.hnut

Jack.hnut

V minulosti už měli fajn komediální seriály Vicious a The Job Lot třeba. Děkuju za tip, přidám do watchlistu...
před 4 roky
Další články k tématu