11. 5. 2020

Novinka pod lupou: Solar Opposites (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Solar Opposites
Žánr animovaný, komedie, sci-fi
Stanice Hulu
Premiéra 8. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tým čtyř mimozemšťanů utekl ze svého explodujícího domovského světa a přistál na jednom americkém předměstí přímo u domu, který je ihned volný k nastěhování.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál můžou nalákat tvůrci, kteří stojí za oblíbeným animákem Rick and Morty.

Pravděpodobně stejně nikoho můj názor nezajímá, což se vám ostatně vůbec nedivím. Za mě další z řady nevtipných animáků, na které se mi kvůli nepěkné grafice jen těžko dívá. Spousta sprostého obhroublého humoru, nepřišlo mi to ani aktuální nebo trefné s tím, že bych tady našla narážky na aktuální svět nebo kulturu. Ale možná jsem jen špatně hledala.

Milovníci Ricka a Mortyho, kteří této novince dají šanci, by mohli v diskuzi napsat, jestli seriál stojí za zhlédnutí, ať mají přehled i ti, kteří ho zatím nevyzkoušeli. Já bohužel nemůžu porovnávat (a stejně by z mé strany nebylo o co stát a vy byste akorát byli naštvaní, za což bych se vám ani nedivila).

  • nelíbivá animace (což je u mě mínus asi jako laugh track u Mičudy)
  • obhroublé sprosté vtípky bez vtipu
  • nesympatické protivné postavy
  • celá zápletka pilotu
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Škoda. Podle upoutávky to vypadalo celkem slibně, ale teď vidím, že nejlepší práci odvedl právě tvůrce traileru. Solar Opposites dokazuje, že mluvit překotně rychle a nahlas ještě neznamená být vtipný.

Už dlouho mi 22 minut nepřipadalo jako věčnost. Oživíme si „Alfa“, ten dá před námi přednost párku gayů, tak si vytvoříme druhou horší verzi a když se ti dva setkají, vznikne hybrid á la Godzilla a začne terorizovat město. Takhle nějak si představuju hlavní zápletku z hlav pětiletých dětí, teda až na ty sprosté výrazy, které to celé provázely. Druhá dějová linka se zmenšením spolužačky byla naštěstí o krapek zajímavější a sem tam se našel i nějaký ten vtip. A protože jsem nechala po dosledování pilotu běžet jako kulisu i další epizody, tak jsem byla mile překvapena, že zmenšení lidé budou zápletkou pro několik epizod.

Proto je škoda, že tvůrci hned na začátku nenechali nápad s „Alfem“ plavat a nezaměřili se právě na druhý příběh. Potom bych si možná, ale opravdu jen možná, pustila další epizodu sama. I tak je zázrak, že jsem to celé vypnula až u pátého dílu.

  • dějová linka prolínající se více epizodami
  • další uječený animák s minimem vtipu
20 %
Mé hodnocení
Tempy

Opravdu netuším, co mě zrovna na tomto lákalo, ale ať už to bylo cokoli, je to pryč. Animák, já jdu do něj po hlavě a on mě zklame. Lepší je skutečně nikdy nic nečekat, nebo čekat to nejhorší, takže může být člověk maximálně mile překvapený.

Jsem nadšený ze vzhledu rodinky z vesmíru, to se mi fakt líbí, ale tím to taky končí. Zbytek „postav“ vypadá příšerně, moc se mi nelíbí ani celkový vzhled světa, přijde mi, že svět animovaných projektů se zasekl na jednom bodě a mimo pár vybočujících kousků je vše na jedno brdo, které ještě k tomu nestojí za to.

Odstartovat příběh až rok po tom hlavním nemuselo být úplně to nejhorší, taková změna, nemusíme pořád jen sledovat, jak šlo vše hezky od začátku. Na druhou stranu, tady by to asi bylo zajímavější, než když už jsou všichni začlenění. Nápad pro pilot sice byl postaven na rozdílnosti světů, ale nebyl nijak zvlášť povedený, stočil se někam úplně jinam a byl neskutečně nechutný.

Musím přiznat, že jsem dokonce druhou půlku dílu nedával natolik, že jsem ji prostě jen proklikal, jestli nebude někde něco nadějného, ale celé bych to fakt nedal, jak to bylo strašné. Mám dokonce pocit, že je to úplně poprvé, co jsem něco takového udělal. Takže pro mě seriál skončil už v průběhu pilotu. Charakterově nezajímavé postavy, příšerný obsah, žádná prognóza pro další díly, proč by měl člověk sledovat dál. Nějak mi uniká důvod, proč to vůbec vzniklo. Za mě je to fakt katastrofa a dostává procenta jen za zpracování vzhledu návštěvníků z vesmíru.

  • vzhled emzáků
  • vzhled všeho ostatního
  • nechutné
  • nesmyslné
10 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
BuBBleS

BuBBleS

Věc se 7. epizodou se má ale trochu tak, že je potřeba vidět i to předtím. Epizody seriálu mají...
před 4 roky
Tempy

Tempy

V podstatě souhlasím, je lepší před 7. epizodou vidět i ty předchozí. Bojím se ale, že ne každý tomu...
před 4 roky
BuBBleS

BuBBleS

Tak záleží, jak kdo tuto rubriku vnímá. Samozřejmě když se tu něco strhá, tak to asi moc lidí nenaláká,...
před 4 roky
Další články k tématu