10. 1. 2020

Novinka pod lupou: The Trial of Christine Keeler (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Trial of Christine Keeler
Žánr drama, retro
Stanice BBC One
Premiéra 29. 12. 2019
Vysílání neděle a pondělí, 21:00
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Christine Keeler byla anglická modelka a showgirl, která se proslavila velkým skandálem ve věku 21 let. Skandál se točil okolo jejích dvou bývalých známostí a praktik MI5. Kromě toho byly veřejně odhaleny její dvě aférky z doby, kdy jí bylo devatenáct let. Oba byli ženatí muži a významné osobnosti z doby studené války.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně? Čekala jsem to lepší. Na to, že má jít o seriál podle skutečné události, se Christine moc nepředvedla. Myslím, že se v minulosti stalo podstatně více zajímavých věcí, o kterých by se mohly točit seriály. Těšila jsem se, co se z tohoto vyklube, ale pilot nepřesvědčil k tomu, že by minisérie měla stát za můj čas. Takže jsem si jen zběžně dohledala, o co šlo a jak to dopadlo, a ani tyto informace mě nijak moc nenavnadily k tomu, abych si pustila další epizody.

Pilot uteče docela rychle, ale po skončení si uvědomíte, že vlastně ani nevíte, co se tam pořádně stalo. Skáče se z minulosti do přítomnosti a zase zpět, v čemž se docela dá vyznat, ale i tak to působí trošku roztěkaně a rušivě.

Na to, kolik dramatu kolem Christine Keeler bylo, mi přišla v podání Sophie Cookson celkem obyčejná a nezajímavá. Tak nějak si nedokážu představit, co by zrovna na ní měli všichni pánové vidět, že by se o ni doslova prali, případně ohrozili své politické funkce. Možná, že ve skutečnosti měla větší kouzlo, ale v seriálu na mě nezapůsobila. Ostatní ani nestojí za zmínku, v podstatě tam všichni jsou jen do počtu.
  • podle skutečné události
  • rychle uteče
  • atmosféra 60. let
  • nezajímavé zpracování
  • nezajímavé postavy
  • skoky v čase
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Tohle je přesně ten typ seriálu, který chci vidět. Bohužel po shlédnutí pilotů pokračovat nebudu, je to...
před 4 roky
Další články k tématu