20. 3. 2020

Novinka pod lupou: Penance (Channel 5)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Penance
Žánr drama, minisérie
Stanice Channel 5
Premiéra 17. 3. 2020
Vysílání 17.-19. března 2020
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Kate O'Riordan (předloha)
Hrají Neil Morrissey, Julie Graham, Art Malik, Tallulah Greive, Nico Mirallegro, Wanda Ventham

O čem to je?

Rosalie a Luke truchlí nad ztrátou syna a jejich manželství si prochází krizí. Rosalie a její dospívající dcera Maddie najdou oporu v Jedovi, okouzlujícím a charismatickém mladém muži, který také truchlí nad ztrátou blízké osoby. Jed jim nabídne naději na lepší budoucnost. Pod povrchem se však buduje smrtelný a morálně narušený trojúhelník.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Z části mě zajímá, jak tato třídílná minisérie bude gradovat. Ale pilot není dostatečně silný na to, aby mě donutil sledovat i zbylé dva díly. Možná se k tomu dostanu, ale za mě toto drama navzdory vysokým očekáváním dopadlo bohužel průměrně, možná i lehce podprůměrně.

Téma je šťavnaté, zpracování je ale suché jako staré rohlíky. Děj se vleče, nepřichází žádné zajímavé situace, dialogy jsou jako zpomalené a nepřináší nic nového a v podstatě ani užitečného. Jak říkám, má to jen tři díly, takže trošku čekám, že se to začne trošku zrychlovat, ale první díl to zatím moc nenaznačuje.

Postavy mi nepřišly moc sympatické. Neříkám, že výběr herců byl špatný, sami o sobě vypadají solidně a do rolí sedí. Ale nedokázali ve mně vyvolat emoce, abych měla neodolatelnou touhu sledovat dál a zjistit, jak to s nimi dopadne. Možná si další dva díly proklikám a mrknu na finále, až na to někdy bude čas. Ale nespěchá to.

  • zajímavé téma
  • nudné zpracování
  • nesympatické postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
IrmaVep

IrmaVep

Ja tu tak prochazim... Chtela jsem si jenom overit, zda ta pani na plakatu nebude ta sama pani, kterou jsem...
před 4 roky
Další články k tématu