9. 11. 2019

Novinka pod lupou: See (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název See
Žánr drama, sci-fi
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do dystopické budoucnosti, kde lidská rasa ztratila zrak. Společnost nyní musí najít nové způsoby, jak komunikovat, stavět, lovit a přežít. To vše je narušeno v okamžiku, když se narodí dvojčata se schopností vidět.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Vlastně ani nevím, co si o tomto seriálu mám myslet. Byl hodně zvláštní, chvílemi mi připomínal GoT, někdy zase Revolution, takový mix postapo a fantasy. Ve výsledku jsem asi navnaděná na další sledování, ale rozhodně to není ten typ seriálů, které bych musela vidět komplet hned teď okamžitě.

Rozhodně mě ale čekalo příjemné překvapení. Momou jsem naposled viděla ve Frontierovi, který mě vůbec nenadchnul, takže jsem se docela bála, jaký další projekt si tento slavný herec vybere. Nakonec se z toho vyklubal sledovatelný počin, i když si dovedu představit, že to bude seriál, který rozhodně rozdělí diváky na dva protipóly. Buď ho budete bránit vlastním tělem, nebo na něj z plných plic budete nadávat a přirovnávat ho ke zdařilejším postapo počinům.

Jsem vlastně docela zvědavá, jaký ohlas mezi SerialZoňáky tato novinka vyvolá. Dokážu si představit, že Momoa naláká poměrně dost diváků, ostatně jeho obsazení byl od Apple dost dobrý tah (stejně jako hvězdné osazenstvo The Morning Show). Velká jména jsou rozhodně jedním z největších lákadel, a nově vzniklá streamovací služba s tak velkou dosavadní konkurencí musí vytahovat všechna esa v rukávu, aby dokázala zaujmout diváky, resp. především předplatitele.

Docela by mě zajímalo, jak hrdinové zjistí, že ty malé děti vidí. Buď děj poskočí alespoň o čtyři roky dopředu, až už prcci budou schopní ze sebe vyloudit nějaká smysluplná slova a popsat, že vlastně nejsou slepí. Ale zase se mi nechce věřit, že by ten hon na ně tolik let nepřinesl žádné ovoce, přece jen není tolik míst na světě, kde by se dalo donekonečna skrývat. Uvidíme.
  • mix postapo a fantasy
  • herecké výkony
  • prostředí
  • ta slepota už mě po prvním díle nebaví
  • nedokáže úplně nadchnout
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
zip

zip

Rozhodně jste navnadili na sledování.
před 4 roky
markus48

markus48

kedze uz v tretom diely maju vidiace deti 18 rokov tak tie casove skoky tam su hodne velke :)
před 4 roky
Longsword

Longsword

Z hlavy mě, kromě zmíněného seriálu v nadpisu, napadá hned několik podobných, kde jsou použity podobné...
před 4 roky
Další články k tématu