6. 2. 2020

Novinka pod lupou: Po hlavě (Prima COOL)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Po hlavě
Žánr komedie
Stanice Prima COOL
Premiéra 3. 2. 2020
Vysílání pondělí, 20:15 hodin
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Petr Buchta, Barbora Mottlová, Igor Chmela, Filip Kaňkovský, Michaela Dinhová

O čem to je?

Mladý, ale ne moc perspektivní Indy je fakt smolař. Jak jinak by se mu poštěstilo přijít prakticky v tu samou chvíli o práci i o holku? Jediné, co mu zbývá, jsou zdánlivě skvělé nápady. Ty se rodí v řídicím centru jeho hlavy, kde operuje Indyho mozek (Igor Chmela). Indy svému mozku pozorně naslouchá, ale ne vždycky poslechne. To proto, že ani mozek nemá patent…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle si mohli odpustit. Tak nějak jsem tušila, že to asi nebude žádná velká hitparáda, ale že to bude konkurovat Premiérovi, to by mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech.

Zatímco animák V hlavě je roztomilá pohádka pro děti, tohle je trapná a nevtipná kopie, která je snahami o zaujetí puberťáků doplněná o huliče a myšlenky na sex. Z toho prostě nemohlo vyjít vtipné zpracování, ať už se na premisu díváte z jakéhokoliv úhlu pohledu.

Hlavní hrdina je nesympatický trapák, v jehož přítomnosti bych nevydržela ani deset minut. Ostatní zde moc výrazní nejsou, ale z toho mála, co pilot nabízí, rozhodně není možnost dělat si naděje, že by někdo mohl více zaujmout. A to se vyjadřuju jen o postavách, zatím ani nehodnotím samotné herectví herců, které je tak špatné, že to do očí bije i mě. A že zrovna já nemám vysoké nároky, co se nějakých hereckých výkonů týče.

Pilot zachraňuje jen jeho půlhodinová délka, protože, přiznejme si, mohli jsme u toho trpět dvojnásobně dlouho, české stanice jsou schopné natočit podobný projekt s hodinovou stopáží. Takže se ten pilot tak nějak dal překonat. Tak tak.

  • přijatelná délka
  • herectví
  • postavy
  • trapný a nevkusný humor
0 %
Mé hodnocení
ragelly

Už jsem začínal mít pocit, že je čas dát si chvilku pohov, protože pořád píšu ve svých pilotových hodnoceních to stejné, ale tak půl hoďku pilotu z Primy si snad dám. A vlastně jsem i rád, protože můžu alespoň ostatní varovat. Budu mít tak upřímnou radost, až toto někdo zruší =D

Takovouto katastrofu jsem fakt nečekal, vlastně jsem nečekal asi nic, možná spíš něco nového a zajímavého mezi českou tvorbou. No, někdy to holt nevyjde, a toto je ten případ. Tvůrci se snažili o něco podobného jako je Život je hra, jen se to zvrhlo v příšernou katastrofu s příšernými herci a výkony. A prosím, když už teda nevyšlo herectví a obsazení, proč celá mozková místnost vypadá jako z nějakého pořadu pro děti? Snad až na obří displej to vypadá celé jako ty plastové ujetiny, které fakt nemůžou nikoho přesvědčit. Takže sakra blbé scénáře a jejich provedení, plus kulisy (teď přemýšlím, jestli to tak nazvat, abych neurážel skutečné kulisy) tvoří už tak dost výbušný koktejl, který je pěkně odporný.

Když už to vypadá, že to snad horší nebude, tak vás tvůrci chtějí přesvědčit o opaku. Divák je totiž úplně natvrdlý, a proto mu musíme některé věci vysvětlovat jako úplnému imbecilovi (a teď fakt nenarážím na tu záměrnou scénu). To už mi fakt nedělejte. To, že se od záměru propojit mozek s tělem přesunujeme k jiným orgánům a tak nějak to nedává moc smysl, ani nemá smysl víc rozmazávat, protože by to potřebovalo návod na použití, aby člověk byl některé scény schopný pochopit.

To jsme fakt tak strašně přízemní? Jako scéna s potenciálním nájemníkem huličem se dala udělat tak vtipně, ale místo toho to šlo celé pořád dokola, bez nápadu, bez vtipu a s trapností. Aby toho nebylo málo, tak to tvůrci zakončili fakt tak blbě, jako nezlobte se na mě, záměr možná vtipný být mohl, ale rozhodně se to nepovedlo a spíš to bylo fakt hnusné. Neříkám, ať ze všeho děláme korektní projekty, ale toto… Nakonec se tvůrci asi snaží vyvolat soucit, ale ten ať ode mě nikdo nečeká, jako tady není důvod a nemyslím si, že by se kdokoli ztotožnil s hlavní postavou.

Takže za mě dneska (věřte, že kolikrát mám úplně vymeteno v hlavě a netuším, kam to tak procentuálně směřovat, než si sepsáním neutřídím všechny myšleny) bez velkého rozhodování dávám rovnou nulu, protože tu nevidím ani jedinou věc, která by se dala zařadit do plusů, dokonce jsem přemýšlel, že po vzoru jednoho průkopníka bych se tentokrát přidal a dal snad i ta záporná procenta, protože je to fakt hnus a příšerný odpad. Fakt si chci vypíchnout oči, propláchnout si hlavu a ještě s ní chvíli mlátit do zdi. Proč?!

  • obsazení
  • scénář
  • „kulisy“
  • herectví
  • divák není debil
  • trapnost
0 %
Mé hodnocení
jesmot

Jak jsem psal nedávno. U komedií se trefit divákům do vkusu je mnohem náročnější než u dramat. Jenže u tohoto vůbec netuším, kdo má být cílová skupina. Moje generace asi ne, předpokládám, že ani ta starší ne, ale pro mládežníky to bude podle mě vypadat, jak kdyby to bylo natočené pro nás důchodce. Nápad s řídícím centrem aka mozkem není úplně špatný, ale provedení značně pokulhává. Těžko říct, jestli by nebyl vnitřní monolog výrazně lepší. I když si Chmela roli zřejmě užívá, tak divák většinou trpí. Rychlé prostřihy pak působí ještě celkem dobře, když je srovnáte s bláznivým taháním za páčky a čudlíky.

Samotný děj se dá shrnout jednou větou. Loser bez sexu, bez práce a vlastně bez čehokoliv, kvůli čemu byste se o něj mohli zajímat, má pohnojený život. I s takovou premisou se dá sice pracovat, ale ne tak jako tady. Takže nakonec je na pilotu nejzábavnější výběr podkresových songů, které by člověk občas nevěřil, že existují.

  • je to lepší jak Premiér
  • je fajn, že se někdo pokouší rozjet českou sitcomovou scénu
  • blbé je, že to dělá úplně špatně
  • humor, který nepobaví nikoho
  • hlavního hrdinu nesnášíte celou dobu
10 %
Mé hodnocení
Fruiko

Pilotem Po hlavě jsem si proložila učení na poslední zkoušku semestru, když jsem si zrovna náhodou vzpomněla, že to dávají. Vzpomněla jsem si ale teda bohužel o pár minut později, ale žádný strach, vrátila jsem si to na začátek. A teda očekávání jsem žádná neměla (primárně proto, že jsem neměla tušení, co to bude), ale stejně, proboha, co tohle mělo být.

Ať hned nezačnu být zlá, „hlody“ mozku aka Igora Chmely byly občas docela zábavné, dokonce jsem i od někoho zaslechla, že ten jeho „ovládací můstek“ vypadá trochu jako TARDIS (sice jen trochu, ale pořád docela cool). Jenže. Ten nevkus, proboha. Jasně, chápeme, cílem je, že ten Indy je absolutní tragéd, ale nešlo by to trochu vkusněji?

Je to sice Prima COOL, ale je kvůli tomu fakt nutné, aby ta tvorba vypadala jak z pera zastydlého puberťáka? Jen si vemte, že naprostým vrcholem dílu jsou prsa prosvítající pod mokrým tílkem nové spolubydlící a následné utrpení, když hlavní „hrdina“ není pozván do trojky s bývalkou a právě onou spolubydlící. A to je vlastně krom několika dalších nudných stereotypů (viz předchozí adepti na spolubydlící) vlastně vše.

Jasně, něco malinko se docela povedlo, ale vážně to není něco, co bych kdy potřebovala nebo toužila vidět. Zajímal by mě názor někoho třeba o deset let mladšího, ale pro mě je to trapný cringe, sorry.

  • ten mozek byl občas docela cool
  • hlavní postava
  • neskutečně nudné a trapné stereotypy
  • „vtipy“
  • nevkus
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Tak jako zas je to COOL, třeba to ani nijak zvlášť nepropagovali ¯\_(ツ)_/¯. Netuším, telku zapínám často,...
před 4 roky
Nira

Nira

Pozornosti neušlo - hlavně díky timeline a komentářům v průběhu sledování jsem byla včas varována...
před 4 roky
šotek10

šotek10

Co si budeme, bylo to hrozné, ale ne tolik jak jsem myslela. Dvě věci, které to jakž takž zachraňovaly:...
před 4 roky
Další články k tématu