28. 2. 2020

Novinka pod lupou: The Expanding Universe of Ashley Garcia (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Expanding Universe of Ashley Garcia (Ashley Garcia a rozpínání vesmíru)
Žánr komedie, sitcom, dětský
Stanice Netflix
Premiéra 16. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Patnáctiletá vědkyně Ashley se vydává do velkého neznáma, které představuje moderní svoboda. Přestěhuje se totiž na druhý konec země, aby si udělala jméno a kariéru v odvětví robotiky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Člověk by v tom možná v zoufalaství začal hledat nové TBBT, ale přiznejme si, Ashley je prostě taková geekovská Hannah Montana.

Seriál je vytvořený pro malé publikum a je to na něm znát. Všechno mi to přišlo takové žvýkačkové, zavřené do velké krásné bubliny, kde je všechno neskutečně roztomilé. Seriál mi trošku připomínal Melissu a Joeyho, minimálně kvůli vztahu neteře a strejdy.

Pilot nebyl špatný, ale, ač se mi nechce ani věřit, že tohle říkám, na nějaké seriály jsem už prostě moc stará. Hlavní hrdinka je na mě až moc hrr, než že by mi přišla roztomilá, to mi spíš lezla víc na nervy. Další díly už vidět nepotřebuju, seriál bych doporučila věkové kategorii 6–13 let.

  • pro děti super zábava
  • podpoří to chuť k učení a hledání vlastního talentu
  • feel good atmosféra
  • moc žvýkačkové a jednoduché
40 %
Mé hodnocení
ragelly

To jsem si zase naběhl. Trochu naivně jsem doufal, že by to třeba mohl být nový Big Bang nebo tak něco, ale smůla. I když nějaké drobné náznaky se tu a tam mihnou. Ale jinak člověku přijde, že podkresový smích zní v podstatě nonstop, i když člověk vůbec netuší, co na konkrétní situaci mělo být vtipného.

Postavy jsou tak stereotypní, že to snad víc ani nejde, a hlavní hrdinka i když je hodná a snaží se být milá, tak z nějakého důvodu nevzbuzuje příliš sympatií. Pak tu máme strejdu děvkaře, přísnou řvoucí máti a kamarádku, která jako by vypadla z oka Penny z Big Bangu. A fotbalový tým.

Prostě jako když vezmete všechny populární seriály pro teenagery za posledních pár let a smícháte je do jednoho. Jenže to bohužel samo o sobě nefunguje a potřebovalo by to něco extra, co tomu dodá šťávu. Bohužel v Ashley nic takového není.

  • všichni se k sobě chovají celkem mile
  • stereotypy na každém kroku
  • opravdu otravný podkresový smích
  • nic nového
40 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu