5. 11. 2019

Novinka pod lupou: Mrs. Fletcher (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Mrs. Fletcher
Žánr komedie, drama, minisérie
Stanice HBO
Premiéra 27. 10. 2019
Vysílání neděle, 22:30
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Osamělá rozvedená matka se musí rozloučit se synem, který se z domu stěhuje na vysokoškolskou kolej. Hrdinka se rozhodne změnit sebe samu a prozkoumat všechny věci, které dosud nezažila.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Diváky tohoto seriálu můžeme rozdělit do dvou kategorií: matky a zbytek populace. Nemůžu mluvit za první skupinu, protože do ní díky bohu nepatřím. Řadím se tedy ke zbytku a musím říct, že sledování Mrs. Fletcher pro mě bylo bolestivé.

Opravdu nechápu, kolik trapnosti může jedna matka během tak krátké doby vytvořit. Hlavní hrdinka je podle mě tak moc na pěst, až to bolí. Chápu, že odchod jediného synka na vysokou je velká změna, se kterou se jen těžko vypořádává. Nicméně synáček byl vykreslený jako největší spratek, takže nechápu, že si za celých dejme tomu 18 let jeho života hrdinka nevšimla, jaký skutečně je, a i v současnosti si ho stále idealizovala jako jejího malého miláčka.

Jakkoliv mi byl hrdina nesympatický, musím ocenit jeho kamennou tvář a svatou trpělivost, kterou k matce měl. Protože já bych na paní Fletcherovou už dávno vyjela, kdyby mě takhle veřejně ztrapňovala před novými spolužáky a kamarády.

Na druhou stranu musím říct, že pilot nabídl náznak poměrně zábavného vývoje děje, který by se mi mohl i líbit. Synáček dostane za vyučenou, až se dozví, koho si mamka vybrala jako nového nápadníka. To mu patří, protože se choval opravdu hrozně. Nechápu, proč mají lidi potřebu ostatní šikanovat, ať už tváří v tvář (ve škole), nebo po internetu. Proč na sebe nemůžou být všichni milí? Svět by byl hned veselejší a já bych při sledování podobných věcí nemusela řešit návaly vzteku.
  • náznak budoucího vývoje děje
  • svatá trpělivost synka
  • povaha matky a povaha syna
  • bez vtipu
  • vaří se mi z nich krev, což není dobré pro mé zdraví a pohodu duše
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál je takovým fajn odklonem od klasických komedií podobného typu, postavy jsou ztrápené životem, takové dost reálné. Brendan je příšerně otravný, takže perfektně odpovídá tomu, co má ztvárňovat, naproti tomu jeho matka mi připadá jako taková zajímavá kombinace Valerie z Casual a Sam z Better Things. A když se ještě na scéně objevil Zach v podání Camerona Boyce, chvíli jsem jen tak nepřítomně sledoval dál.

Docela mě to chytlo, jestli nám i nadále nabídnou tvůrci jak život Eve, tak jejího syna, mohli bychom se dočkat velkých věcí. Navíc tu zůstává starý život, který určitě bude mít ještě dohru, minimálně tedy vztah, který Brendan ještě na poslední chvíli urovnal. Jen tedy takto zpětně přemýšlím o tom, co mi po pilotu zůstalo v hlavě, mám totiž pocit, že až na takové tři obrazy téměř nic. Ale ono to bude tím podáním, je to takové dost ze života. I přesto je tu dost vtipů a zajímavých scén. Třeba taková svíčka s textem „dýchej“, o kterou si Eve zapálí a pak svým způsobem dýchá, ach jo =)

Je super, že díl rychle uteče, jen si tedy člověk musí počkat na další epizody. V následujících dílech bychom se mohli dočkat velkého vývoje hlavní hrdinky, která se rozhodla překopat život od základů. Tak snad se scenáristé nebáli a bude to mít šťávu.
  • postavy
  • ze života
  • vtipnost
  • zapomenete
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Zacal som pozerat pilot .. dal som asi tak 10 minut, hlavna predstavitelka je trapna a syn od prvej sceny na...
před 4 roky
ragelly

ragelly

😂 Píšu hned po odsledování finále, pořád se musím smát. Každopádně dokoukáno a nevím, z čeho jsou...
před 3 roky
Další články k tématu