4. 4. 2020

Novinka pod lupou: Almost Paradise (WGN America)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Almost Paradise
Žánr krimi
Stanice WGN America
Premiéra 30. 3. 2020
Vysílání pondělí, 22:00
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Alex Walker je bývalý americký agent, který je nucený odejít do předčasné penze a usídlit na malém tropickém ostrově na Filipínách. Zde se živí jako prodavač v obchodě se suvenýry, který sídlí uvnitř luxusního hotelového resortu. K jeho potěšení hotel přitahuje bohatou, mocnou a mnohdy kriminální elitu z celého světa. Hrdina se proto stále vrací zpět do světa nebezpečných lidí a smrtelných situací.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jak dlouho že už to je od doby, kdy jsem si Christiana Kanea zamilovala v Angelovi? Raději to ani nebudu dohledávat, nebo se zhrozím. Tento pilot mi jen připomněl, že jsem se stále ještě nedostala k Leverage, na které jsem chtěla koukat v první řadě právě kvůli Kaneovi. Při sledování Almost Paradise mě trošku vyděsilo, jak herec za ty roky zestárnul. Ale možná je to jen nepovedeným účesem.

Jinak mi pilot připomíná Cartera. Je to ten typ pohodových kriminálek, kde se střídá akce, humor a sarkasmus hlavního hrdiny. Ideální oddychovka na večer, u které nemusíte přemýšlet. A hrdinova parťačka, wow. Nejsem na holky, ale musím objektivně uznat, že ona je fakt krásná. Oscara za herectví asi nepobere, ale pánům a mnohým dámám jistě její vzhled tento malý nedostatek plně vynahradí.

Samotný případ taky nebyl špatný. Jeho vyřešení se mi líbilo, byl to chytrý zvrat. A taky jsem ocenila bojovou otočku třetího detektiva v jejich partě, který se očividně inspiroval klasickou otočko/vykopávačkou od Chucka Norrise.

  • příjemná oddychovka
  • krásné exotické prostředí
  • kombinace humoru, sarkasmu a kriminálky
  • herecké výkony
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem narazil úplnou náhodou na Timeline, kde si ho přidal do sledovaných megawir. A jak určitě víte, tak Timeline je jak dar, tak i prokletí, jelikož rozklikávám každý seriál, který se mi tam objeví, a podle toho, co jsem viděl, nejsem ani zdaleka jediný. Když jsem si tedy přečetl popisek a pustil trailer, tak jsem byl zaujatý natolik, že jsem si seriál hned přidal do watchlistu.

Seriál bych popsal jako kombinaci Hawaii Five-0 a Magnum P.I. A právě Almost Paradise (společně s Magnumem, tedy pokud ho ještě nesledujete) by vám mohl pomoct s vyplněním mezery po konci Five-0. Almost Paradise se na rozdíl od obou zmíněných tropických kriminálek ale nenachází ve sdíleném vesmíru a ani na Hawaii. Tento seriál je totiž zasazený na Filipínách a zajímavostí je, že se jedná o první americký seriál zde natáčený, což z něj dělá docela osvěžující tropickou krimi.

Z obsazení musím vyzdvihnout představitele hlavní postavy, kterým je Christian Kane, kterého můžete znát z Leverage a The Librarians. Zde hraje bývalého agenta DEA pronásledovaného vlastní minulostí a musím říct, že to podle mě hraje skvěle. Super jsou i jeho partneři, jak drsná Kai, tak i trochu hrůzu nahánějící Ernesto. Seriál využívá mnoho místních herců, což je fajn. Všiml jsem si i docela dobré choreografie soubojů, která obsahovala i prvky bojových umění.

Musím říct, že jsem byl z pilotu velmi nadšený a doufám, že s námi seriál nějakou tu dobu i zůstane. A jak jsem zmiňoval, pokud jste fanoušci Hawaii Five-0 (a Magnum P.I.) tak vám seriál můžu vřele doporučit, hlavně v těchto těžkých časech (tím myslím konec Hawaii Five-0, ne tu pandemii venku, ven stejně nechodíme).

  • tropická kriminálka
  • Filipíny
  • Alex Walker (Christian Kane)
  • místní herci
  • soubojová choreografie
90 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Fifipek

Fifipek

Seriál vypadá jako fajn oddychovka, který úplně ničím extra nevyniká, ale ta holka v těch bikinách...
před 4 roky
Micuda98

Micuda98

Souhlas. :D Jinak to vypadá, že jsem se při hodnocení nechal trochu unést. :D
před 4 roky
ragelly

ragelly

Pokračování je zatím v nedohlednu, takže dokoukáno. Je to taková nenáročná kriminálka, bavila jsem se...
před 3 roky
Další články k tématu