16. 10. 2020

Novinka pod lupou: Social Distance (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Social Distance
Žánr drama, komedie, antologie
Stanice Netflix
Premiéra 15. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Hilary Weisman Graham
Hrají v každém díle jiní herci

O čem to je?

Seriál inspirovaný světovou pandemií covid-19 sestává ze samostatně stojících epizod, ve kterých se vypráví příběhy a zážitky postav, které jsou nuceny komunikovat na dálku a spoléhat na technologie, aby si zajistili jakýsi pocit spojení s okolním světem. Herci se natáčí sami doma spolu s rodinnými příslušníky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

V podstatě hodně podobné jako další seriály z karantény. Všichni herci jsou sólo na kameře, vidíme dvě, tři, dvacet okýnek na obrazovce. Ještě že máme ty moderní technologie, jak by se s pandemií vypořádali lidé před třiceti lety, to mi opravdu není jasné.

Jde o antologii, takže každý díl bude vyprávět jiný příběh s jiným obsazením. Ten první byl takový dobře depresivní. Je pravda, že izolace od světa musí být mimořádně těžká pro ty, kteří bydlí sami, tedy pokud vyloženě nejste ten typ, co se s nikým stejně nestýká, jak je rok dlouhý. A pokud se k tomu snažíte léčit z nějaké závislosti, pak je to milionkrát těžší, když nemáte žádné rozptýlení, celý den sedíte doma a máte možnost myslet jen na to, že chcete svou další dávku (čehokoliv).

K tomuto účelu jsou tyto karanténní seriály dobré. Pomůžou vám získat jiný úhel pohledu, než jen ten, který máte vy sami. Protože na každého člověka všechna zavedená opatření působí jinak a to, co někomu nedělá sebemenší problém, může pro druhého představovat mimořádně těžké chvilky. Jinak ale všechny tyto seriály vypadají úplně stejně a je dost dobře možné, že se divákům (stejně jako mně) hodně rychle přejí.

  • antologie dává možnost vzniknout různorodým příběhům
  • rychle utíká
  • pomůže rozšířit divákův úhel pohledu
  • další z řady stejných seriálů na stejné téma v rámci krátkého časového úseku
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu