15. 10. 2020

Novinka pod lupou: Trickster (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Trickster
Žánr drama, fantasy
Stanice CBC
Premiéra 7. 10. 2020
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jared je mladý kluk, který se ze všech sil snaží udržet rodinu nad vodou. Do života mu vstoupí záhadný cizinec Wade, který mu obrátí život vzhůru naruby. Začnous e dít zvláštní věci a brzy je jasné, že Wade je mýtické magické stvoření Trickster. Jaredův už tak zpackaný život se stane ještě šílenějším, jelikož se v něm střetne magie, monstra a chaos. Seriál je adaptací knižní trilogie Son of a Trickster od Eden Robinson.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Upřímně, podle popisku jsem to čekala lepší. O dost lepší. Něco jako Shadowhunters. Místo toho jsem dostala slátaninu, u které se mi ani nechce věřit, že jde o nějakou adaptaci knižní předlohy. Tohle bylo tak špatné, že se to snad ani nedá popsat.

Celý pilot mi přišel, jako by ho točil někdo na drogách. Několikrát jsem si říkala, jestli snad nemám nějakou nepodařenou verzi, protože se mezi scénami přecházelo zcela náhle, nenavazovaly na sebe a celkově mi to příliš nedávalo smysl.

Hlavní hrdina je tak moc nesympatický. Z posteru to nejde poznat, ale jakmile se začne hýbat, jde to všechno do kytek. Ostatně všechny postavy jsou hodně divné. Matka, otec, kamarád, záhadný cizinec, v podstatě tu nenajdete nikoho, kdo by byl trošku normální nebo alespoň špetku sympatický.

Pilot se snaží působit lehce uměleckým dojmem, nebo možná zdrogovaně, aby docílil atmosféry v příběhu. Každopádně ve výsledku působí hodně nepříjemně a zmateně a ani trošku nedokáže nalákat na další sledování.

Nečekala jsem hodně, ale pilot mi laťku srazil ještě níž, než jsem si dokázala představit. Jsem upřímně zvědavá na vaše názory, jestli tohle přišlo fakt nepřirozeně divné jen mně, nebo to v tom taky tak vidíte. Dalším dílům se vyhnu velkým obloukem.

  • dokoukala jsem do konce
  • postavy a herci
  • divná „zdrogovaná“ atmosféra
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak popisek, tak i trailer vypadaly zajímavě, tak jsem se do seriálu rozhodl jít. Věřím, že seriál má potenciál, ale pilot toho moc neukázal, a k tomu byl místy dosti pomalý. Určitě to nebude špatný seriál, ale pilot byl takový dosti průměrný a nenavnadil mě na další sledování, ve kterém však pokračovat budu. Ukončit pilot „zvratem,“ který už byl v traileru, byl příšerný nápad.

Asi jediný z obsazení, kterého jsem už někde viděl, je asi představitele záhadného Wada, tedy Kalaniho Queypa, jehož si asi vybavuji z dob, kdy jsem sledoval Fear the Walking Dead. To, že se seriál zaměřuje (stejně jako kniha) na domorodou mytologii dnešní Ameriky, beru jako zajímavé osvěžení v tomto nadpřirozeném žánru, kde většinou vidíme pouze upíry, vlkodlaky a čaroděje. Neberte to špatně, i takové seriály mám rád, ale občas jich je až moc. Takže když vypustím nadpřirozenou linku, tak to je docela zajímavé drama o současných strastech, se kterými se domorodí obyvatelé potýkají. Teď už jen doufat, že to každou epizodou bude lepší, bohužel to nebyl zrovna nejvydařenější star­t.

  • domorodá mytologie
  • současné strasti domorodých obyvatel
  • nevyužitý potenciál
  • pomalé
  • finální „zvrat“ již v traileru
60 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu