9. 12. 2019

Novinka pod lupou: Merry Happy Whatever (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Merry Happy Whatever
Žánr sitcom
Stanice Netflix
Premiéra 28. 11. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hrdina se vydává na desetidenní vánoční dovolenou do Philadelphie, kde se snaží získat si přízeň rodiny své přítelkyně. Nebude to mít ale vůbec jednoduché, protože se mu do cesty postaví její bručounský táta, který pracuje jako strážce zákona.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

I když sitcomy obecně příliš nemusím, tak přiznávám, že jsem se tady asi třikrát zasmála. Pořád to není seriál, bez kterého bych nemohla žít, ale asi se dají najít i horší a méně snesitelné kousky.

V podstatě tady máme další komedii o problematické rodině. Už jsme to viděli tisíckrát a tisíckrát ještě uvidíme. Postavy jsou vždy na jedno brdo, takže vždy záleží na tom, jak se scenáristům povedou nasázet vtípky. To v pilotu docela zafungovalo. Rozhodně nejde o nic speciálního a extra vydařeného, ale také tady z hlediska vtipů nepřišlo jedno klišé za druhým. Jak říkám, pobavit se tu dá, pokud nečekáte hitparádu, ale klasickou oddychovku.

Seriál už podle názvu bude ideální volbou na chladné prosincové večery, kdy vám zkrátí čekání na Vánoce a nabídne příjemnou sváteční atmosféru se spoustou amerických světýlek a svátečních svetýrků. A spoustu amerických problémů, takže buďte připraveni.
  • pár povedených vtipů
  • příjemná atmosféra
  • klišoidní charaktery postav
  • ničím kromě vánoční atmosféry neuchvátí
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak toto už ani víc sitcomové být nemohlo, ne že by to bylo špatně, pro milovníky tohoto žánru určitě skvělé. Pro mě byl tento seriál jedním z těch, na které jsem se v prosinci těšil, miluju Vánoce a udělat seriál zasazený komplet jen do nich, to je pro mě bomba.

Možná jsem se těšil zbytečně moc, protože pilot není ještě tím vrcholem svátků, ale už jen kvůli závěrečné hřejivé scéně to za to stálo. Je super, že i když se má vše točit okolo příprav vánočních svátků, je tu plno věcí okolo, které stojí za to a jsou uvěřitelné. Dost pobavila podpůrná skupina pro přiženěné/přivdané, jenže ono to tak kolikrát bohužel opravdu vypadá, takže by se sem tam taková skupina hodila nejednomu. Chvílemi jsem byl opravdu rád za svoji rodinu a za naše rodinné Vánoce, které taky bývají nelehké, ale v dost odlišném smyslu.

Obsazení má seriál dobré, prostor dostala spousta herců, které jsem já osobně neviděl v hlavní roli seriálu dlouho, nebo třeba vůbec, tedy kromě Tylera Rittera, který zmizel ze scény stejně rychle, jako se objevil. Je fajn, že tvůrci nesázeli na osvědčená jména, ale raději sáhli po hercích ztvárňujících vedlejší postavy.

Děj je místy dost předvídatelný, s tím se ale u tohoto typu seriálu asi musí počítat. Na druhou stranu to nemá mít žádnou vysokou uměleckou hodnotu, takže bych to nebral nijak extra v potaz. Na navnadění v adventním období je to určitě skvělý seriál i příběh, je tu dost s čím pracovat a v závěru čeká šťastný konec tak nějak na všechny.

Sice jsem skutečně čekal něco trošku jiného, ale to je jen věc pilotu, seriál jako takový, až se k němu dostanu, mě určitě naprosto dostane. Líbí se mi to, že tvůrci zvolili krátké období v roce, takže by v podstatě mohli pokračovat v tomto konceptu i nadále a využívat jakýchkoli svátků, aby zase svedli rodinu dohromady a odvyprávěli další část příběhu. Takže co třeba nějaké to prodloužení pro další sérii?
  • méně známé obsazení
  • Vánoce
  • podpůrná skupina
  • (až moc) pravdivé
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Opraveno.
před 4 roky
misyrka

misyrka

Já to měla puštěné spíš jako kulisu.. ale musim říct, že kdyby se mi na televizi nespouštěli ty epizody samy...
před 4 roky
verunkawrath

verunkawrath

První díl nic moc,ale pak to docela šlo,i když si to znovu už nikdy nepustím.
před 4 roky
Další články k tématu