28. 12. 2019

Novinka pod lupou: Dare Me (USA Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dare Me
Žánr drama, thriller
Stanice USA Network
Premiéra 19. 12. 2019
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Megan Abbott (předloha)
Herci Willa Fitzgerald, Herizen Guardiola, Marlo Kelly, Rob Heaps, Zach Roerig, Paul Fitzgerald

O čem to je?

Přátelství mezi dvěma kamarádkami je vystaveno velké zkoušce. Jejich mladé životy se navždy změní, když v klidném malém rodném městečku dojde k šokujícímu zločinu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsem viděla, že tady budou v centru dění roztleskávačky, srdce mi zaplesalo. Přece jen seriálů jako Hellcats nebo Hit the Floor není nikdy dost. Mé nadšení ale začalo rychle upadat. Tohle není typický teen seriál, jaký známe z The CW a podobných stanic.

Neříkám, že je to špatně. Teen drama bez typických klišé a předvídatelnosti nikdy není k zahození. Jen jsem měla jiná očekávání, která se nenaplnila. Tady nejde ani tolik o samotný sport, jako spíš o psychologii postav. Máme tu dosti komplikované hrdinky, které se snaží předhánět v tom, která z nich je alfa samice. Vypadá to na boj studentky proti nové autoritě v podobě trenérky. A řekněme, že rebelská studentka se nebude bát použít všechny prostředky k tomu, aby z toho vyšla vítězně.

Celý pilot je takový tmavý a pochmurný. Moc se mi to k ději nehodí, protože roztleskávačky jsou pravý opak – mají být zářivé, veselé, měl by z nich vyzařovat optimismus a pohoda. Proto mám z pilotu takové rozporuplné pocity. Ani ne tak kvůli příběhu, jako spíš právě kvůli té atmosféře, která je zde vykreslena.

Herecké obsazení vypadá solidně. Oceňuju i to, že prozatím nedokážu odhadnout, jak se bude příběh vyvíjet dál, natož jak skončí. Na druhou stranu ale nevím, jestli mám vůbec chuť sledovat dál a získat odpovědi na nastavené otázky. Spíše to bude seriál, který vynechám, i když má téma, které mě baví.
  • roztleskávačky
  • až příliš pochmurné a dramatické
  • nedokáže chytnout a nepustit
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Týna13

Týna13

Dekuju
před 4 roky
Kattharinna

Kattharinna

Mám dokoukáno a musím říct, že super. Btw, kdyby to někoho zajímalo, tak je to k dispozici na Netflixu :D
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Lehký nadprůměr, příběh se mi líbil, taneční čísla taky super, ale seriál měl na mě takovou...
před 3 roky
Další články k tématu