8. 12. 2020

Novinka pod lupou: Detention (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Detention
Žánr horor, nadpřirozený, thriller
Stanice Netflix (Tchaj-wan)
Premiéra 5. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Ling-Wei Lee, Ning Han

O čem to je?

Studentka odhaluje děsivá tajemství, která obestírají tchajwanskou střední školu, kde před desítkami let lidé vzdorovali, utápěli se v beznaději, a dokonce umírali.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nějak mě ty asijské horory z Netflixu nedokážou zaujmout. Ani ikonický Grudge, ani tato novinka – ani u jednoho nemám chuť pokračovat dál. Nevezu se na stejné vlně mrazivé atmosféry. Samotná hororová hudba mi nestačí k tomu, aby se mi naježily chlupy. Za sebe musím říct, že to strašidelné nebylo ani chvilku.

Postavy jsou celkem v pohodě, i když hlavní hrdinka nedokáže vyvolat emoce, abych jí fandila a sdílela s ní stejné pocity úzkosti a strachu. Možná je to tím, že na asijské kousky nekoukám, takže nejsem zvyklá na jejich herecký styl projevu i samotné vykreslení postav. Ale spíš bych řekla, že to je nezajímavě napsaným scénářem, který nemá, co nového nabídnout.

Konec sice nabídnul zajímavý potenciál pro další epizody, ale jedna samotná scéna mi nestačí k tomu, abych si pustila další díl s rizikem, že to zase bude od začátku do (skoro) konce nuda.

  • horor bez atmosféry
  • nevyvolá pocit strachu
  • nezajímavé postavy
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
janulam11

janulam11

Když už jste se pustili do Asie, moc bych se přimlouvala za lupu na další - tentokrát korejský - seriál...
před 3 roky
Další články k tématu