26. 12. 2019

Novinka pod lupou: Sticks and Stones (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sticks and Stones
Žánr drama, minisérie, thriller
Stanice ITV
Premiéra 16. 12. 2019
Vysílání celá minisérie k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v soutěživém světě prodejů. Thomas Benson je tvrdě pracující otec a manžel. Počítá s bonusy a vítěznými jednáními a často vede svůj tým ve snaze zajistit si novou spolupráci. Jednou však během jednání zamrzne a důsledky jsou monumentální. Thomas je odhodlaný dokázat, že na to stále má. Postupně mu však začne připadat, že mu ostatní házejí klacky pod nohy, útočí na něj a on nemá žádnou kontrolu nad svým osudem. Ztratil své sebevědomí a cítí pouze paranoiu? Nebo ho chce jeho vlastní tým skutečně podrazit?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Popis seriálu se snaží tak trošku mlžit, abychom nemohli odhadnout, jestli hrdinu opravdu v práci šikanují, nebo jestli to má všechno jen ve své hlavě. No, po zhlédnutí pilotu musím říct, že i když stále nevíme odpověď, je jasné, na kterou stranu se to přiklání. I když, jak teď nad tím přemýšlím… i když to teď jasně vypadá, že jdou všichni proti němu, bylo by geniální v závěrečné epizodě ukázat, že to ve skutečnosti bylo celé jinak a vše, na co jsme se do té doby dívali, byla jen zvrácená nemocná mysl hlavního hrdiny. To by se mi líbilo!

Neplánovala jsem sledovat dál, protože mi to celé přišlo až moc k smíchu. Ale dost možná si poslední díl pustím, jen abych zjistila, jak to celé nakonec bylo. Každopádně první díl je tak okatý, že ho nemůžu brát vážně. Jasně, ztráta obrovského klienta představuje pro každou firmu velký problém. Ale taková šaškárna, kterou tady všichni předvedli, za to drama by se nemusel stydět ani Shakespeare.

Celé mi to přišlo jako jedna velká shoda nešťastných náhod, jako by hlavního hrdinu pronásledoval velký černý mrak na každém kroku. Nešlo jen o spolupracovníky, ale i všechno kolem – škádlení dcery, taxikář, odchod z restaurace těsně předtím, než tam přijela ředitelka… Prostě všechno bylo scenáristy napsané tak, aby to do puntíku nevycházelo.

Co se týče postav, nikdo vyloženě nezaujal. Vím, že bych asi měla hlavnímu hrdinovi fandit, ale přišel mi hrozně nesympatický. Celá epizoda byla dlouhá a stále ukazovala jeden a ten samý problém s hrdinou v několika různých variacích. Myslím, že tohle nebude jeden z nejlepších kousků, co kdy stanice ITV vytvořila.
  • finále možná překvapí
  • postavy
  • až moc nešťastných náhod
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
zip

zip

Škoda, o tomhle seriálu jsem četla a říkala jsem si, že s tak ugly herci to bude podle anotace...
před 4 roky
phoboska

phoboska

Nepozrieť si seriál, lebo inému človeku sa nepáči sa mi zdá prinajmenšom divné. Podľa mňa si vždy treba...
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

To je ale problém. I kdyby člověk sledoval seriály 24/24, tak nemá šanci vidět veškerou současnou...
před 4 roky
Další články k tématu