19. 5. 2020

Novinka pod lupou: Dead Still (Acorn TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dead Still
Žánr drama, komedie, krimi, minisérie
Stanice Acorn TV
Premiéra 18. 5. 2020
Vysílání pondělí
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává během viktoriánské éry v Irsku, kde se začíná rozmáhat posmrtné fotografování. Uznávaný pohřební fotograf je vtažen do série domnělých sebevražd, které mají jistou spojitost s jeho fotografickým dí­lem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Taková nenáročná kriminálka, kde v podstatě ani nejde o samotný případ, jako spíš o to, jakým způsobem se k němu dostanou nepovolaní hrdinové a jak si s ním poradí. Mixuje se zde drama a komedie a podle mě to pilotu vychází docela dobře.

Rozhodně nejde o seriál, který by vám utkvěl v hlavě déle než pět minut po odsledování. Při sledování úplně vypnete a zapomenete na to, co jste dělali v práci nebo ve škole, prostě jen sledujete a bavíte se, aniž byste o příběhu museli nějak těžce přemýšlet.

Jediné větší lákadlo může být v provázanosti jednotlivých epizod – píšou, že jde o minisérii se sériovým vrahem. První náznaky vražd jsme zde již viděli a konec docela dokázal nalákat, až z něho trošku zamrazilo. Ale nemyslím si, že se k seriálu ještě vrátím. Než by na něj přišla řada, dávno zapomenu, o čem to vlastně bylo. Je to taková šedá myška – neurazí, nenadchne, nezanechá stopu.

  • spojení fotografie a zločinu
  • nenáročná oddychovka
  • minisérie
  • neutkví v paměti
  • postavy/herci moc nezaujmou
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu