5. 10. 2020

Novinka pod lupou: Us (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Us
Žánr drama, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 20. 9. 2020
Vysílání neděle, 21:00 hodin
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Douglas je šokovaný, když mu manželka Connie oznámí, že už si není jistá, že za něj chce zůstat vdaná. I přesto se rozhodnou odjet na plánovanou rodinnou dovolenou po Evropě. Douglas si usmyslí, že vyhraje lásku svého života zpět a napraví svůj rozbitý vztah se synem Albiem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nejsem odvařená, po pilotu dál koukat neplánuju. Nezmění na tom nic ani fakt, že tu ne dlouho po odsledování Agentů máme opět v nabídce našeho milovaného Fitze. Pilot je takový milý a nenáročný, ale nepřináší nic vzrušujícího ani nového, co by mě zaujalo a díky čemu bych se měla těšit na další díly.

Chvilku mi trvalo, než mi došlo, že jde o dva stejné lidi ve dvou různých časových rovinách. Ale jak mi to došlo, bylo příjemné sledovat, jak začínali a kam se za ty roky dostali. Je to trošku paradox, protože hlavní hrdina se vůbec nezměnil, takže to, co ji na něm tak přitahovalo tehdy, ji nakonec omrzelo a přimělo uvažovat o rozvodu.

Synova dějová linka mě zajímá úplně nejmíň. Já se chovat tak, jak on se choval ve scéně doma v pokoji s otcem, tak mi rodiče takovou vlepí, že mi zůstane červený otisk na tváři. Zní to trošku dramaticky, kromě téhle scény jsem s ním vesměs neměla problém, ale taky mě vůbec nezaujal. Jeho drahá přítelkyně a scéna kradení jídla ze snídaňového bufetu v hotelu, to mi taky trošku hnulo žlučí. Proč otce vykreslili jako největšího padoucha, tomu nerozumím. Jako by bylo normální naplnit si kapsy a jen tak si odejít se zásobami jídla, za které necháte platit někoho jiného…

Jak říkám, další díly jdou mimo mě, a to navzdory milému hereckému obsazení.

  • dvě časové roviny
  • příjemné herecké obsazení
  • synovo chování
  • chování synovy známosti
  • nezanechá dojem
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu