21. 5. 2020

Novinka pod lupou: Chichipatos (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Chichipatos (Žádný zázrak)
Žánr komedie
Stanice Netflix (Kolumbie)
Premiéra 15. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 39 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Dago García
Hrají Antonio Sanint, María Cecilia Sánchez, Mariana Gomez, El Mindo, Lina Tejeiro, Julián Cerati, Biassini Segura, Yuriko Londoño, Julio César Herrera, Nataly Umaña, Juan Alfonso Baptista

O čem to je?

Béčkový kouzelník vytáhne z rukávu životní trik. Omylem se mu podaří nechat zmizet hledaného kriminálníka těsně předtím, než do jeho domu vnikne policie. Nyní však hrdina za svůj čin musí zaplatit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To byla ptákovina! Myslím, že tahle komedie přijde vhod všem rodičům, kteří chtějí zabavit své děti. Ne ty úplně nejmenší, ale zase ani ty, kteří už jsou v pubertě. Řekla bych, že to bude tak pro desetileté diváky.

Jediné, co mě po pilotu zajímá, je to, kde je kočka a kriminálník. Jestli společně někde pijí margaritu na pláži, nebo se nachází jen v nějakém sklepě. Ale že bych si pouštěla další díly, abych to zjistila, to zase ne.

Celé to působí hrozně dětinsky – absurdní příběh, výrazné přehrávání všech postav, prostě v žádném ohledu nejde tuto novinku brát vážně. Jedno ale říct musím. Když na kriminálníkově párty vystupoval zpěvák a vzadu mu tančily ty spoře oblečené holky, úplně jsem se vrátila zpět do dob, kdy jsem jako malá nadšeně v televizi sledovala Divokého anděla. Pamatujete na tu jejich legendární diskotéku a na ty holky, které tam na bocích stály na těch stojanech a třepaly zadkem v minisukni nebo mini kraťáskách? Tohle bylo to samé! Včetně stejných pohybů i stejného oblečení! Vítej zpět, roku 2000.

  • pro děti jako zábava super
  • ubrečený syn pobavil
  • celkově děti nebyly špatné
  • hlavní hrdina a jeho přehrávání
  • nejde brát ani vážně, ani jako nenáročnou vtipnou oddychovku
  • trapná drsňácká scéna se zbraněmi během kouzelníkova vystoupení
40 %
Mé hodnocení
ragelly

S Chichipatos to mám od začátku jako na houpačce. Přečetl jsem si popisek a byl jsem nadšený. Pak jsem viděl trailer a přišlo mi to takové amatérské. Pak jsem si to odvážně pustil a první záběry vypadaly dost profesionálně na to, abych tomu dal šanci. No, přestaňme chodit kolem horké kaše. Není to žádný zázrak (mrk, mrk), ale zároveň ani žádný propadák.

Celá první epizoda je v podstatě popisek seriálu, a tak jsme jen uvedeni do situace zoufalého kouzelníka, kterému se nic nedaří a vše vrcholí právě popsanou ztrátou mafiánského bosse. I když to zní docela vtipně, tak je to spíš tak hořkosladce dojemné a chudáka kouzelníka je vám vlastně celou epizodu líto. Mafiánský večírek, kterým vše vrcholí, je značně přehnaný, podobně jako šéf zásahové jednotky. Je jasné, že do dalších epizod se dá tohle téma ještě chvíli ždímat, ale myslím, že tomu rychle dojde šťáva, které to bohužel má málo už od začátku.

  • já mám pro kouzelníky slabost
  • obohatíte si seriálovou mapu o Kolumbii
  • celkem otravná rodina
  • málo triků na to, že to je o kouzelníkovi
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Mohly u toho traileru být aspoň anglické titulky 😂. Ale ten rok 2000 bych nezavrhovala, však do Kanady...
před 4 roky
ragelly
před 4 roky
Další články k tématu