13. 11. 2020

Novinka pod lupou: Romulus (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Romulus
Žánr drama, historický
Stanice Sky Atlantic (Itálie)
Premiéra 6. 11. 2020
Vysílání pátek, 21:15
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh o dvou slavných bratrech se odehrává v osmém století před naším letopočtem a je vyprávěn skrze oči tří lidí, kteří se setkali se smrtí, osamělostí a násilím.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zívám. A není to jen tím, že se venku mračí, je zima a latina je mrtvý jazyk. Pilot byl dlouhý, plný nezajímavých postav, jen minima akce a bez jakéhokoliv napětí.

Pokud jsem to správně pochopila, střídají se tu dvě časové roviny – sledujeme současnost jednoho z králů země, který vzpomíná na své mládí, kdy začínal skutečně od nuly v těžkých podmínkách. Anebo jde o dvě úplně jiné postavy a jen se mi to tak nějak semlelo dohromady. Nevím, nějak jsem se v tom pilotu neorientovala.

Seriál kompletně v latině je ambiciózní provedení, ovšem nejsem si jistá, jestli to ocení dnešní mladá generace, vždyť pro mnohé jsou i titulky dost velká překážka. My jsme ještě relativně zvyklí, ale jak má seriál zaujmout US/UK publikum, pokud nebude nadabovaný, to opravdu nevím. Tak nějak pochybuju, že diváci mají latinu v malíku.

Ale tady ani nejde o jazyk. Jde hlavně o to, že příběh, resp. jeho zpracování nedokáže upoutat. Za sebe musím říct, že se do dalších dílů pouštět nebudu. Pilot nenalákal, ba právě se mu povedl úplný opak, spolehlivě mě od jakéhokoliv dalšího sledování odradil.

  • ambiciózní latina
  • nudné zpracování
  • nezáživné postavy
  • bez atmosféry
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Díky, opraveno. Ani nechci vidět, kolik takových by se zde v článkové historii našlo 🙈
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Nzč :-) Před hodinou jsem dopsal dvoustránkový miniblábol a od té doby v něm dokola hledám (a stále...
před 3 roky
andromache

andromache

Seriál natočený v latině? Seriously? To budu muset vyzkoušet už jenom proto, abych si ověřila, kolik...
před 3 roky
Další články k tématu