1. 10. 2019

Novinka pod lupou: The Spy (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Spy
Žánr Drama, Životopisný, Retro
Stanice Netflix
Premiéra 6. 9. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Legendární izraelský špion Eli Cohen se dokáže vypracovat mezi smetánku syrské společnosti a stoupat po schodech syrského režimu. Nakonec je však nucen zaplatit tu největší oběť, která je důsledkem jeho činů a má dopad na politiku středního východu až do dnešního dne.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

O této novince se docela mluvilo. Přece jen jméno Sacha Baron Cohen dokáže vyvolat různé reakce. Když se ale řekne Sacha Baron Cohen ve vážné roli, to je zcela nová úroveň pozvednutí obočí.

Každopádně musím říct, že se mu seriál povedl. Ono velké kouzlo na tom má to, že jde o příběh podle skutečné události. Ale i kdyby byl fiktivní, tak pilot dokáže upoutat. Odmyslím si to digitální psaní na stěny, kdykoliv hrdinové četli vzkazy. Tento motiv už je 6 let starý a dávno ohraný. Jinak ale chválím.

Herectví je na velmi dobré úrovni. Cohen podává skvělý výkon, roli mu věřím od hlavy až k patě. Upřímně, spolehlivě by dokázal vyplnit prostor sám o sobě, ovšem ani ostatní se za své výkony nemusí stydět. Společně vytváří biografické dílo historické osobnosti. Líbí se mi, že podobné seriály vznikají. Např. studenti se můžou zábavnou formou dozvědět zajímavosti ze světové historie a o lidech, kteří na tomto světě zanechali nějakou stopu. Rozhodně lepší, než se to jen suše drtit z učebnice.

Seriál je zahalený do zvláštního barevného filtru, který mu ještě přidává na atmosféře. Já jsem první v řadě těch, kteří milují barvičkové seriály, ale tady musím říct, že mu ten nádech vypraných barev hodně sluší a sedí.
  • herecké výkony
  • podle skutečné události
  • barevný filtr
  • nápisy na stěnách
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
andrea168

andrea168

To vypada hodne zajimave!
před 4 roky
pozitkar

pozitkar

Zatím nejlepší životopisná minisérie. Scénáristé neměli vůbec práci se zápletkami, je to v podstatě...
před 4 roky
Další články k tématu