13. 6. 2020

Novinka pod lupou: I May Destroy You (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název I May Destroy You (Můžu tě zničit)
Žánr drama, komedie
Stanice BBC One
Premiéra 8. 6. 2020
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Arabella se musí vypořádat s traumatizující událostí, když ji někdo sexuálně napadne v nočním klubu. Její život se změní a hrdinka je nucena přehodnotit svou kariéru, přátele, dokonce i rodinu. I když se jí jen těžko smiřuje s tím, co se stalo, zároveň se nevědomky vydává na cestu sebepoznání.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po zhlédnutí pilotu už jsem si trošku vylila srdíčko na Timeline. Já mám ráda seriály téměř všeho druhu. Líbí se mi zapojení LGBTQ komunity, nevadí mi zastoupení menšin, prostě vítám cokoliv, co seriál dělá zábavným. Ale musí to tam být zapojeno jako pastva pro oči, přirozeně, musí to tam patřit.

Pak přijde podobný kousek, který si odškrtává všechna políčka aktuální společenské korektnosti. Na jednu stranu ok, nikdo nemůže říct ani slovo a za 100 let nebudeme muset řešit, že ho někdo stáhne z programu. Na druhou stranu ale je to sem zakomponováno tak na sílu, že se mi pilot nesledoval snadno. Celé to působí hrozně nepřirozeně, uměle vytvořené, slepené scény jedna za druhou jen podle seznamu toho, co se v nich musí objevit.

Hlavní hrdinka je hrozně nesympatická. Nejen svým vzhledem, ale především svým chováním. Neříkám, že v každém seriálu hlavní hrdinové jdou tím nejlepším příkladem pro své (hlavně mladé) publikum. Ale tohle? Její chování je dost nebezpečné pro mladé diváky, kteří by si z ní mohli vzít příklad. V podstatě to tady vypadá, že můžete celý život propařit, nejdůležitější je zábava s přáteli, drogy, alkohol. Nenechte se svazovat žádnými pracovními termíny, protože ono to nakonec stejně nějak dopadne. Kdyby se tímto řídili všichni, tak bych chtěla vidět, jak svět bude vypadat. Jasně, čím dál víc lidí pracuje z domu, já sama vím, jak těžké je donutit se k práci a většinou zabírá až ten nejkrajnější termín, kdy už teče do bot. Ale nikdy bych to nedokázala dovést až do takového extrému, že strávím noc na párty, než abych se plně soustředila na text, na kterém mi stojí/padá kariéra. Asi má každý své priority jinde.

Další díly si pouštět nebudu. Na moje nervy je tohle prostě moc.

  • násilné protlačení všeho korektního
  • poselství, které předává hlavní hrdinka
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Daniel Rahl

Daniel Rahl

Už podle obrázku jsem poznal, že na tohle dnešní mainstream cenzura nesáhne. Je to klenot mezi propagandou....
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Som si to pozeral na IMDB .. 6/10 ale vazne tie podplatene recenzie ake je to genialne dielo a dali tomu...
před 3 roky
Tesa.

Tesa.

Je veľa seriálov a filmov, pri ktorých naozaj točím očami nad tým, že ide iba o snahu zobraziť korektný...
před 3 roky
Další články k tématu