8. 5. 2020

Novinka pod lupou: Betty (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Betty
Žánr drama
Stanice HBO
Premiéra 1. 5. 2020
Vysílání pátek, 23:00
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Různorodá skupinka mladých žen se snaží uspět v muži dominujícím světě skateboardingu. Seriál se inspiruje oceňovaným filmem Skate Kitchen.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle mě minulo velkým obloukem. Každý má jinou osobnost, ale osobně skupinku tomboyů nemám chuť sledovat. Pilot nedokážu zařadit ani časově. Postavy na jednu stranu vypadají, jako by vypadly z osmdesátek, ale vzápětí se začnou bavit o sledovací aplikaci na iPhonu, tak nevím.

První díl mě nudil. Postavy mi přišly otravné, nikoho jsem si neoblíbila. Příběhově šlo půl hodiny o to najít ukradený batoh. Celý díl byl plný vyhulenců a rádoby filozofování o životě a postavení žen ve společnosti.

Původní film neznám, takže nemůžu seriál srovnávat. Každopádně vím, že tohle by mohlo být dobré tak akorát jako příklad pro výuku zastoupení ženských postav v mužských „odvětvích“. A i tak by to byl docela slabý příklad.

A pokud už jste viděli: Taky vám přišlo, že těch pár záběrů, kdy se hlavní hrdinka snažila jezdit na skatu, bylo hrozně amatérských? Vypadalo to, jako by na tom stála poprvé a stěží se udržela. To už líp (přirozeněji) vypadala ta černoška, kterou hrdinka učila skatovat cca v půlce dílu.

  • příběh o ničem
  • nesympatické postavy
  • nesympatické prostředí
  • hrdinka vypadá, že na skatu stojí poprvé
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu