30. 5. 2020

Novinka pod lupou: Central Park (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Central Park
Žánr animovaný, hudební, komedie
Stanice Apple TV+
Premiéra 29. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rodinka opatrovníku parku žije a pracuje přímo v srdci New Yorku – v Central Parku. Hrdinové se snaží zachránit park, ve výsledku ale zachrání celý svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No. Víc už mě zmást nemohli. Upřímně netuším, jak tento názor dopadne, protože vůbec nevím, co k tomu řeknu… dokonce ani kolik procent dám. Protože tady se spojují dvě věci. Jednu nesnáším, druhou miluju.

Na jednu stranu je to animák. Typizované postavičky, grafika, na kterou bych prostě nemohla koukat na víc než jeden díl. Animáky nejsou pro mě. Mám ráda hrané seriály, když vidím své oblíbené herce pěkně vyparáděné. Animáky mě nikdy nebavily, pokud nepočítám nějaké filmové Disneyovky.

Na druhou stranu je to muzikál. V pilotu o délce 30 minut zaznělo asi pět písniček, z toho tak tři se mi líbily opravdu hodně a dokážu si představit, že by se mi mohly dostat do playlistu. Především to skupinové číslo Own It bylo fakt velkolepé, moc se mi líbilo, jak si v textu našli svůj kousíček všichni hrdinové a spojily se tady různé příběhy v jediné písničce. Plus slyšet Kristínku zpívat je vždycky potěšení!

No a teď jak z toho vybruslit. Sledování mě nebolelo zdaleka tak, jak to u animáků bývá. Písničky mi prostě dokážou zlepšit den. Na druhou stranu ale nemám zájem ve sledování pokračovat. Pokud vyjde soundtrack podobně jako u Glee nebo Smash, bude to pro mě ideální výsledek. Získám písničky, aniž bych musela koukat na seriál.

Když se zamyslím nad příběhem, tak jsem vlastně relativně spokojená. Líbí se mi, že ač je to animák, nesklouzává k hrubému humoru. Všechno je to milé a kids friendly, v podstatě skoro jako Kačeří příběhy. Zlá ženská chce ovládnout svět a je na našich hrdinech, aby jí v tom s písničkou zabránili.

  • písničky (hlavně Own It)
  • absence obhroublého humoru
  • animace mě hodně odrazuje
  • typizované postavy
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu