28. 9. 2019

Novinka pod lupou: Carol's Second Act (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Carol's Second Act
Žánr Sitcom, Lékařský
Stanice CBS
Premiéra 26. 9. 2019
Vysílání čtvrtek, 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Mom
Konkurence A Million Little Things (ABC), Legacies (The CW), fotbal (Fox), Sunnyside (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Žena v letech se rozhodne dát svému životu nový směr. Poté, co vychovala své děti, prošla si rozvodem a odešla od učitelské praxe se rozhodla jít za svým snem a stala se doktorkou. Nyní je jí padesát let a začíná jako internistka v místní nemocnici, kde její kolegové jsou o polovinu mladší.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak co si budeme nalhávat. Sitcom z nemocničního prostředí má prostě jediného jasného vítěze, kterého nikdy nikdo nenahradí. I když Carol není JD a Carol's Second Act není Scrubs, pořád jsem se příjemně bavila.

Docela mě překvapilo, jak může být hlavní hrdinka, která je o tolik starší než její kolegové, zábavná. Tvůrci si dali pečlivou práci s vykreslením její postavy. I když je starší, dokáže s mlaďochy spolehlivě udržet krok. Je plná elánu a nechybí jí sympatie k pacientům. Skvěle je postavená do kontrastu s ostatními, kteří jsou nedospělí, vlastně až dětinští.

Celá epizoda utekla rychle. Našlo se tu hned několik zábavných scén i vtípků, které nejsou nijak nevkusné a přispívají k navození správné uvolněné atmosféry. I když v pozadí zní studiový smích, přišlo mi, že není až tak výrazný a rušivý, což jedině oceňuju. Myslím, že seriál má šanci zařadit se mezi komediální stálice stanice CBS, rozhodně mi přišel vydařenější než Lorreoho Bob Hearts Abishola. Styl humoru Carol se mi k CBS prostě hodí víc.
  • hlavní postava
  • povedené vtipy
  • nenucené a příjemné
  • nový hit z toho asi úplně nebude
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Čím dál tím víc se utvrzuju v tom, že by takovéto komedie neměly mít tak dlouhé proma, protože tím sestříháním pilotu toho jaksi ve výsledku nezůstane tolik, čím by seriál pilotem zaujal.

Každopádně tu mám další pohodovku, která chvílemi až zbytečně šroubuje většinu vtipů na věkový rozdíl hlavní hrdinky a zbytku. I přesto jsou scény vtipné, a to ať už úvodní při seznamování, nebo ta u automatu, obě jsou sice i v promu, ale i tak dokáží pobavit. Tvůrci se možná zbytečně drželi takové té klasiky a při vytváření charakterů nepopustili uzdu fantazii, takže tu máme například sebevědomého sexouše. Ale fajn, je to sitcom, co taky chtít.

Celkově pilot pobaví, najdou se místa k zamyšlení a pár hezkých chvilek, každopádně seriál nemá úplně co nabídnout. Myslím, že není jediná věc, kterou by mohl nabídnout oproti konkurentům, navíc je tu spoustu nevyužitého potenciálu, kde tak trochu doufám, že by se to mohlo zlepšit s dalšími díly.
  • úvodní scéna
  • pohodové tempo
  • fajn nápad
  • absence originality
  • stále o tom samém
  • nemá co nabídnout
  • nevyužitý potenciál
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno, je to příjemná oddychovka. V podstatě souhlasím s tím, co jsem psala už po pilotu. Nové...
před 3 roky
Další články k tématu