8. 10. 2020

Novinka pod lupou: Monsterland (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Monsterland
Žánr antologie, horor
Stanice Hulu
Premiéra 2. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Mary Laws, Nathan Ballingrud (předloha)
Hrají různí

O čem to je?

Antologický seriál je plný setkání s mořskými pannami, padlými anděli a dalšími nadpřirozenými bytostmi. Sleduje zlomené lidi, kteří páchají zoufalé činy ve snaze napravit si vlastní životy. Ve výsledku ukazují, že mezi člověkem a příšerou je jen velmi tenká hranice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po pilotu vůbec nevím, co si o seriálu mám myslet. Asi to bude chtít několik epizod, aby si člověk udělal obrázek. Po konci prvního dílu si totiž vůbec nejsem jistá, jakým směrem se příběh bude ubírat dál.

I když, jak se teď dívám, ona je to vlastně antologie. Takže každý díl bude mít úplně nový příběh a postavy? V tom případě pilot nebyl příliš silný. Skončil zajímavě, ale otevřeně, a moje omezená představivost mi vůbec nenapovídá, co s tou holkou bylo špatně a jak to s postavami celé dopadlo.

Pokud je tohle díl, který má nalákat na další sledování, tak hodnotím podobně jako u Soulmatess – je to docela zklamání. Očekávání byla velká, ale zpracování jsem si představovala lepší. Asi mi až tolik nesedí antologické zpracování. Kdyby šlo o rozvíjející se příběh, určitě by mě zajímalo, co se s postavami děje dál a ráda bych si další díly pustila.

Takto si je asi pustím taky, přece jen mi to sedlo víc než např. Creepshow. A budu doufat, že mě nakonec koncept chytne a další díly budou mít vzestupnou tendenci.

  • zajímavý příběh, kterému by slušelo pokračování
  • antologický formát mi zde nesedí
  • pilot nedokázal chytnout a nepustit
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Matuush

Matuush

To bylo utrpení jak prase, co se postav týče. Trailer trash + uřvaná děcka jsou to, co nejvíc nesnáším....
před 3 roky
ragelly

ragelly

Mně přišla právě divná už před tou vanou, ale možná byla jen stydlivá před tátou, kterého nikdy neviděla....
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Celá série byla jedna velká otevřená kniha, každý díl sám o sobě nijak uzavřeně nekončil, je...
před 2 roky
Další články k tématu