26. 9. 2019

Novinka pod lupou: Mixed-ish (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Mixed-ish
Žánr Komedie, Retro
Stanice ABC
Premiéra 24. 9. 2019
Vysílání úterý, 21:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Bless This Mess
Konkurence FBI (CBS), Arrow (The CW), Empire (Fox), This Is Us (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Spin-off seriálu Black-ish. Mladá Bow vyrůstá v 80. letech v rasově smíšené rodině. Všichni členové musí neustále řešit dilema, zda se přizpůsobit prostředí a době, nebo zůstat věrní sami sobě. Její rodiče se rozhodli přestěhovat z hippie komunity na předměst, aby rodině zajistili lepší život. Bow a její sourozenci se nyní musí vypořádat s novou mainstreamovou školou, kde neví, kam patří, protože nejsou ani černí, ani bílí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tato novinka dokonale zapadá mezi komediální repertoár stanice NBC. Máme tu opět ten samý příběh, který jsme viděli už tolikrát, jen obměněný o jiné postavy. No schválně, když si to uvědomíte, kolik retro komedií o těžkém životě dospívajících dětí jsme na této stanici viděli jen za posledních pár let? Ani prsty na rukách by nám k počítání nestačily.

Co mají všechny tyto seriály společné, to je uvolněná pohodová atmosféra. Líbí se mi, že se nesnaží jet tvrdě na vtipy, ale spíše se snaží diváky odreagovat u příjemné podívané, která nijak neurazí. To je přesně případ Mixed-ish. U jeho staršího bráchy Black-ish jsem viděla pouze pilot, který, co si vzpomínám, hodně hrál na černoškou kartu. Tady se řeší mixování ras, ale nepřijde mi to nijak výrazně překážející, a to i přesto, že v našich končinách a naší době podobná témata musí řešit jen minimum lidí.

Hlavní postava je docela sympatická. Přiznám se, že je mi o dost milejší než její dospělá verze, která mi prostě vůbec nesedí. Ani ten její voiceover nebyl nijak extra povedený, i když šlo vidět, že se snaží. Herečka prostě nemá hlas na to, aby voiceovery dělala, ale tady je nucena, když hlavní postavou je mladší verze její postavy. Ani druzí dva sourozenci nejsou špatní, zvlášť ta malá holka, která si „na všechno stěžuje jako šedesátiletá babka po třech rozvodech“ hází jednu perlu za druhou.

Celkově jsem spokojená. Grown-ish mě sice bavil ještě víc, ale Mixed-ish je taky skvělý pohodový seriál, který je plný pohodové atmosféry, povedených zábavných situací a příjemných postav. Nepůjde o žádnou závislost, ale na odreagování bude určitě fajn.
  • pohodová atmosféra
  • nesnaží se jen na vtipy za každou cenu
  • hláškující malá sestra
  • opět je to o rase
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál sází na osvědčený svět, navíc v úvodu pilotu použil současné herce z Black-ish a rozšiřuje příběhem celý příběh. Vzhledem k odezvě na první spin-off bych řekl, že se jedná o sázku na jistotu, která má rozhodně velkou šanci uspět.

I když seriál řeší závažné téma, staví se k věci spíš s humorem, takže si člověka získá i pro některé kontroverzním tématem. Situace a vtipy jsou nenucené, takové přirozené, navíc nikoho neurazí. Navíc je neustále doba minulá srovnávána a propojována s dnešním světem, takže pokud někomu nesedí moc historické věci, tady je to alespoň trochu odlehčené.

Obsazení je super, zkrátka takový zajímavý mix všeho možného. Postavy mají v podstatě dost prostoru na vývoj, protože jsme v úplně jiné době než doposud u Black-ish. Za mě teda nejlepší postavou je teta, která už jen svojí přítomností rozzáří celou scénu, navíc to herectví a ten temperament.

Super byla taky hudba, ať už dobová, nebo na podbarvení, ono to bude asi i dost tím, že toto období já můžu. Jedině rychlejší rozjezd mě trochu zaskočil, protože jsem doufal, že dostaneme víc scén z komunity, ale to zase až tak nevadí. Každopádně dohromady tu máme příjemnou rodinnou komedii založenou na fungujícím příběhu, který navíc není nutné znát. Takže proč ne, jen směle do toho.
  • teta
  • hudba
  • doba
  • není zase až tak potřeba znát Black-ish
  • rychlý úvod
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu