21. 5. 2020

Novinka pod lupou: Sweet Magnolias (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sweet Magnolias (Sladké magnólie)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix
Premiéra 19. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se soustředí na tři ženy z Jižní Karolíny. Hrdinky jsou nejlepšími kamarádkami již od střední školy, vzájemně se podporují, když prochází těžkými a komplexními časy a musí se vypořádat s romancí, kariérou a rodinou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tento seriál mi přijde jako ideální kousek pro deštivé podzimní večery, kdy si k němu sednete zachumlaní v dece, do ruky vezmete hrnek s domácím svařákem a pobrečíte si sami nebo s kamarádkami. Tipla bych, že asi víc bude lákat dámské publikum, na chlapy to bude asi až moc velká slaďárna. I když nepochybuju, že si seriál najde své příznivce všude.

Za mě musím říct, že je to taková nenáročná oddychovka, na kterou se dívá samo. Ten typ seriálu, u kterého sotva mrknete a hned je konec, takže si rovnou pustíte další díl a najednou ani nevíte jak, ale dostali jste se na konec celé série. Všechno tak nějak pohodově plyne, žádné zádrhely, velká dramata, prostě nic, co by vás vytrhlo ze sledování. Ale taky nic, co by utkvělo v paměti.

Svou atmosférou mi tento kousek připomíná trošku Everwood a jemu podobné maloměstské seriály. Uzavřená komunita lidí, kde se buď za sebe budete rvát zuby nehty, nebo budete na ostří nože. Každý se zná s každým, takže se nikam neschováte. Když tak vlastně nad tím přemýšlím, možná lepší přirovnání než Everwood budou Gilmorky. Sice tady není vyloženě matka/dcera (jako je, ale spíš ve smyslu Lorelai/Emily), ale hlavní hrdinky mi připomínají Lorelai a Sookie – takové věčné kamarádky, které na sebe nedají dopustit a společně si plní své dlouholeté sny (hotel/lázně). Ale nebojte, rychlost konverzací je asi o 680 % nižší, takže na normální úrovni.

Ve výsledku tedy spokojenost. Sice přirovnávám ke Gilmorkám, ale po prvním díle nedokážu říct, jestli má seriál potenciál stát se podobnou klasikou. Nicméně uvidíte, že se na to skutečně kouká dobře a není to nic náročného. A taky se mi líbí, že první díl byl především o přátelství hrdinek, a že potenciálním novým romantickým vztahům nebyla kladena taková pozornost. Je jasné, že časem do těchto vod seriál zabředne, ale jejich v podstatě absence (kromě pár náznaků) v pilotu byla závanem svěžího vzduchu.

  • příjemná atmosféra ala Gilmorky
  • uteče jako lusknutím prstu
  • herecké obsazení
  • přátelství na prvním místě
  • pravděpodobně rychle zapomenete, o co tu šlo
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Hm, je to asi deset minut, co jsem dokoukala celou první sérii :D Pustila jsem si pilot do výzvy a už...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Já si myslím, že to musí být perfektní na maraton, prostě sleduješ a ani nevíš jak, ale je konec....
před 4 roky
Kroupenka

Kroupenka

Právě jsem shlédla pilot a jsem rozpolcena. Většina postav mi byla sympatická, ale přijde mi, že se toho...
před 3 roky
Další články k tématu