31. 1. 2020

Novinka pod lupou: Omniscient (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Omniscient
Žánr drama, sci-fi, krimi
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 29. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v budoucnosti, kde je každý občan nepřetržitě monitorován dronem. Hlavní hrdinka odhalí vraždu, kterou systém nezachytil, a musí vyšetřit, kdo je pachatel a proč ke zločinu došlo.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Parádní pilot. Mám ráda podobné futuristické kousky, které se zabývají moderními technologiemi, mají zajímavý příběh a ideálně taky nějakou kriminální záhadnou zápletku, což tento pilot na sto procent splňuje.

Chvilku mi trvalo, než jsem si na hlavní hrdinku zvykla. Je hodně zvláštní, ať už svým chováním, nebo po vzhledové stránce. Ale nakonec musím přiznat, že se do role výborně hodí, její postavu jsem jí věřila od začátku do konce. Nikdo jiný tam extra výrazný není, ale žádné postavy mi nepřišly vyloženě nadbytečné nebo na nervy.

Serializovaný příběh je tady rozhodně na místě a přímo svádí k maratonu. Konec sice není extra cliffhangerový, ale myslím si, že pilot sám o sobě celkově dokáže dobře nalákat na sledování dalších epizod. Samozřejmě je tu jazyková bariéra, ale to Netflix dokáže poměrně snadno vykompenzovat pomocí titulků. Jen jde o jeden z těch seriálů, u kterých opravdu musíte dávat pozor, na podkres k práci se úplně nehodí.
  • zábavné téma se zajímavou zápletkou
  • příběh postavený na moderních technologiích
  • působivá napjatá atmosféra
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
bigfood79

bigfood79

Vyřešeno, musím jít přímo na profil. Díky, asi erupce na Slunci.
před 4 roky
ragelly

ragelly

paráda, hlavně že to funguje :)
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Příběh měl zajímavou zápletku, ale na můj vkus se to hodně táhlo. Spíš by tomu asi slušelo...
před 2 roky
Další články k tématu