4. 7. 2020

Novinka pod lupou: Ju-On: Origins (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ju-On: Origins (Nenávist: Počátky)
Žánr horor
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 3. 7. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Vyšetřovatel paralelních jevů se stane posedlým při hledání odpovědí na otázky okolo prokletého domu, kde se před mnoha lety stalo něco hrůzostrašného matce a jejímu dítěti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako správná Buffy fanynka jsem stalkovala Sarah Michelle Gellar a poctivě sledovala vše, v čem se objevila. Tehdy ještě filmy, než jsem úplně přešla na seriály. Takže Nenávist z roku 2004 neunikla mé pozornosti. Bylo mi 14–15, když jsem se na film dívala, a netušila jsem, že je tento horor adaptací asijského (úspěšnějšího) fil­mu.

Po letech přichází Netflix se seriálem. Je pravda, že (americký) film si vůbec nepamatuju, takže nemám moc s čím srovnávat. Každopádně se mi líbí, že seriál má cca půlhodinovou stopáž, protože nevím, jak moc by se to dalo natahovat. Už ten první díl byl takový pomalejší, nic moc se tam vlastně nestalo. Resp. pár věcí se tam stalo, ale nemáme vůbec žádné odpovědi. Je tu spousta zdánlivě oddělených nesouvisejících příběhů a zatím nedokážu ani odhadnout, jestli se všechny z nich odehrávají ve stejné časové rovině, nebo tu pracujeme i s utajenými flashbacky.

Má to být horor a asi i bude, ale v prvním díle byla jen jedna lekačka, a to ještě hodně slabá, že se bát ani nešlo.

Ten japonský styl natáčení a hraní je takový zvláštní. Všechno mi to přijde zpomalené a bez emocí. Upřímně to není pro mě. I když horory miluju, tento pilot mě vůbec nezaujal a nenavnadil na další sledování.

  • horor
  • málo hororových prvků
  • pomalé tempo
  • nedokáže nalákat na další díly
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Kristova leva noho! Ja se vydesila jenom z toho oka na displeji! Fujfujfuj. Mam pocit, ze Nenavist se...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Hlavně ať nezačneš slyšet za sebou kroky... :D Jinak stačí čekat do 13h na anketu, tam bude veselejší...
před 3 roky
Další články k tématu