29. 3. 2019

Novinka pod lupou: After Life (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název After Life
Žánr Komedie, Drama
Stanice Netflix
Premiéra 8. 3. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 30 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tony měl perfektní život. Vše se změnilo, když jeho žena zemřela na rakovinu prsu. Hrdina přemýšlel o sebevraždě, místo toho se ale rozhodl žít dost dlouho na to, aby svět potrestal za smrt své ženy tím, že tam zůstane a bude si dělat, co ho napadne. I když to vnímá jako svou superschopnost, jeho plán je narušen, když se z něj všichni okolo snaží opět udělat lepšího člověka.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Je docela zábavné sledovat, jak se dva různé seriály můžou se stejným tématem vypořádat naprosto odlišně. Zatímco Northern Rescue bere smrt na rakovinu hodně vážně a jde o emočně vypjatý kousek, After Life ho bere jako odůvodnění idiotského chování hlavního hrdiny, které má být jakože vtipné.

Neřekla bych, že se jedná přímo o komedii, ale drama to rozhodně taky není, a to nejen kvůli krátké stopáži. Ostatně už když vidíte jméno Rickyho Gervaise, dokážete si docela dobře představit, co vás asi bude čekat. Přesně to, co jsem si myslela, že dostanu, se vyplnilo.

Pilot se točí okolo hlavního hrdiny, který je přítomný téměř v každé scéně, a v každé scéně vám stoprocentně pije krev. Sranda je, že je jeho chování probíráno nahlas přímo v pilotu, jenže i když celý rozhovor měl vyznít vtipně, přišel mi spíše k pláči, když hrdina svého kolegu a švagra nakonec odbyl jen smrští sprostých nadávek. Jasně, u Northern jsem psala, že každý se se smrtí milované osoby vypořádává jinak, ale chovat se takhle a mít to ještě jako zdroj vtipů mi přijde už dost nevhodné.

Jediná scéna, která se mi líbila, byla se dvěma mladými drsňáky, kteří chtěli hrdinu přepadnout. Za celou dobu sledování jsem nevěřila, že by tam mohl být někdo horší, ale spletla jsem se. Když Tony toho drzého týpka spařil, škodolibě jsem se usmála. Smutné je, že tohle je asi docela běžná realita v dnešní době. Ti malí spratci si myslí, že jsou nejdrsnější a všichni se z nich posadí na zadek, aby si mohli dělat, co chtějí. Je příjemné vidět, když jim občas někdo shodí hřebínek.

Celkově ale After Life nestojí za můj čas. Hrubé chování hrdiny mi vtipné nepřijde, a kvůli tomu s ním bohužel nejde ani soucítit, takže není pro mě důvod sledovat dál.
  • scéna s mladými kluky – zloději
  • hlavní hrdina a jeho chování
  • nevtipné vtipy
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Tragikomedie z britského prostředí odvíjející se od rozhodnutí Tonyho se nezabít po smrti manželky. Rozhodně to je lepší než tento suchý výčet, ale, budu se opakovat, má to více potenciálu do dalších dílů. Zkrátka a dobře, pilot nebyl špatný, jen je to pořád rozjezd příběhu.

Tony je osobitou postavičkou, kterou při životě drží jeho pes. Úvod vypadal opravdu divně, scéna s konzervami byla fajn, ale lhostejný přístup byl místy až moc. Co pobavilo, tak když byl hrdina přepaden, jenže to měl úplně někde. Jinak mi postavy nijak zvlášť neseděly, snad jen nová posila do redakčního týmu a staroušek, který byl vedlejší, ale sehrál důležitou roli.

Prostředí bylo příjemné, obchůdky, domečky, toto já můžu. Dobrá byla i část v obchodě s velice ochotnou prodavačkou, zároveň mi to však začíná připadat jako rutina, řešit v seriálech obchodní záležitosti.

Věřím, že do budoucna se příběh rozjede trochu víc, jelikož Tony život částečně přehodnotil a vypadá, že už nepůjde je o přežívání mezi cestou odkudkoli domů. Aspoň jeden díl za sebe tedy ještě dám, ať se utvrdím v názoru zlepšení, nebo si uvědomím, že jsem se už u pilotu spletl a jde o blbost.
  • lhostejnost
  • prostředí
  • vtip za každou cenu
  • rychle zapomenete
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
jesmot

jesmot

Přiznávám, že já osobně nemám velké životní zkušenosti získané letitou strastiplnou cestou, rovněž...
před 5 roky
ragelly

ragelly

A mě zase vždycky baví, jak se kriticky ozývají tradičně ti, kterým názory redaktorů nesedly. Pokud...
před 5 roky
Tempy

Tempy

Amen. :)
před 5 roky
Další články k tématu