30. 1. 2019

Novinka pod lupou: Manhunt (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Manhunt
Žánr Drama, Krimi, Minisérie
Stanice ITV
Premiéra 6. 1. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 46 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama podle skutečné události sleduje vyšetřování vraždy francouzské studentky Amelie Delegrange v Británii v srpnu 2004. Dvaadva­cetiletá Amelie byla brutálně napadena a několikrát udeřena do hlavy kladivem. Případ dostane na starosti Sutton, který pečlivě vyšetřuje a rychle případ spojí s dřívějšími nevyřešenými vraždami Marshy McDonnell z roku 2003 a Milly Dowler z roku 2002. Jeho neúnavná práce a nezvyklý přístup nakonec vedou k průlomu v tomto zdánlivě bezvýchodném případu.

Trailer

Stanice ITV není schopná dát trailer na Youtube, ale našla jsem ho tady, jen si překlikněte na 0:50:


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Británie se nebojí vyhrabávat duchy minulosti. Máme tu další krimi drama podle skutečné události, ale přijde mi, že koncept pomalu začíná skřípat.

Celý příběh je takový mdlý. Chybí mu jakékoliv napětí nebo akce. Celou dobu sledujeme vyšetřování, které sice postupuje, ale tak nějak o tom vlastně ani nevíte, protože se na obrazovce skutečně mnoho neodehrává.

Asi je to castingem, konkrétně výběrem herce do hlavní role. Nevím, jestli tam je nějaká skutečná podoba s reálným vyšetřovatelem, ale to je vcelku jedno. Prostě mi do role vůbec nesedl. Postrádá jakékoliv charizma, jako hlavní postava zcela selhává. Tvůrci se sice snaží soustředit pozornost především na samotný případ, ale u seriálu, kde je v podstatě v každé scéně hlavní hrdina, je tohle velký nedostatek.

Myslím, že je to jedno z prvních dramat podle skutečné události, které nemám potřebu dokoukat. Raději si pustím něco, u čeho se budu bavit, a jak tohle dopadne si přečtu na Wiki, to bude bohatě stačit.
  • podle skutečné události
  • hlavní hrdina
  • příběh nemá šťávu
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Undertaker4

Undertaker4

To vypadá jako pěkná blbost :D, další seriál pro babičky.
před 5 roky
Romix

Romix

No fuj, to je ale hloupé hodnocení! :D
před 3 roky
Další články k tématu