3. 3. 2019

Novinka pod lupou: Černé vdovy (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Černé vdovy
Žánr Drama
Stanice Prima
Premiéra 17. 2. 2019
Vysílání neděle, 20:15

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Renatu, Johanu a Veroniku spojuje přátelství a firma, kde pracují jejich manželé. A také společná vražda. Chvíli to vypadá, že holky začnou žít svůj sen o novém šťastném životě, ale do cesty se jim staví překážky. Ty předpokládané v podobě vyšetřování důsledného brněnského kriminalisty Olina Nekuly, ale i ty zcela neočekávané.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když pomineme naprostou nelogičnost toho, jak se všechny tři dámy chovaly, tak to byla celkem zábava. Seriál v českém rybníku sází zase na něco trošku jiného a svým šokujícím tématem budí zaslouženou pozornost.

Ale i tak, to chování hrdinek je prostě šílené. Když už měly tolik rozumu, aby zajistily smrt svých manželů, tak proč se pak chovají jako nány a alespoň před okolním světem si nehrají na zdrcené vdovy? Na to, aby jim prokázali vinu, nemusí policisté zvát ani brněnského týpka. To je další věc. Proč se k němu chovají jako k miminu, to jsem opravdu nepochopila. Má to být nějaký vtip na Brno a jeho obyvatele? Pokud jo, moc zábavné mi to nepřišlo.

Ale jinak jsem se bavila. Epizoda i přes svou dlouhou stopáž utekla rychle a přinesla spoustu zábavných chvilek. Hrdinky se možná chovají nelogicky, ale nejsou vyloženě nesympatické. Asi nejméně mi sedí ta týraná (Čvančarová), která působí hodně prkenně a nafoukaně, ale do toho tria se hodí skvěle. Další díly už si asi nepustím, ale myslím, že na odreagování po práci je to fajn.
  • zábavná podívaná
  • na české poměry solidní téma i zpracování
  • dámy se chovají nelogicky
  • zesměšňování brněnského detektiva
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Další z hromady českých kriminálek, tentokrát ale s jasnými zločinci. Seriál se dá řadit k těm lepším z české tvorby, úvodní díl docela uteče, ale až na úvod a závěrečnou scénu se tam toho moc neděje. Dobře, tak tam jsou ještě dvě postavy, které do děje vstupují a trochu oživují, ale i tak, nic až tak akčního kromě úvodu, který měl pravděpodobně vystačit na celý díl, nabídnuto nebylo.

Závěrečný zvrat byl strašně předvídatelný už od chvíle, kdy byl zmíněn nález pouze dvou těl, jen jsem tedy čekal, že si to nechají až na některý z nadcházejících dílů, i když zase to není špatné lákadlo k dalšímu sledování. Celkově je seriál uzpůsoben převážně pro nenáročného diváka, kterému musíme všechno podsouvat a něco přímo polopatisticky vysvětlovat.

Úvodní titulky jsou suprově zpracované, spojení hudby a … no, pečení působilo zajímavě, ale možná mě nalákalo na víc, než co mohl pilot vůbec nabídnout. Zase na druhou stranu beru v potaz fakt, že běžně by mohl být podobný příběh obsahem jediného dílu libovolné kriminálky, kdežto tady se pravděpodobně dočkáme postupného rozkrývání všemožných zákulisních her firmy a životů hlavních hrdinek, takže asi je na co se těšit.

Seriál nevypadá špatně a pokud ho tvůrci nezamýšlejí jako sáhodlouhou ságu, jak se tři manželky vyhýbají vězení, tak by to mohlo být fajn. Možná s nějakým novým zločinem, třeba ani nesouvisejícím s trojicí, ke kterému by se pouze připletly, by se dalo pracovat pro další sérii. Ale to zatím jen předbíhám, seriál je zatím téměř na začátku.
  • oddechovka
  • úvodní titulky
  • výbuch
  • předvídatelnost
  • zase tolik se toho nestalo
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Na pilotní díl Černých vdov jsem se dívala celkem dvakrát. Poprvé, když to dávali tehdy premiérově na Primě, mě z nějakého důvodu víc pohltil úkol, který jsem dělala pro (za) kamarádku, takže jsem potom nějak nevěděla, co k tomu říct.

Tak jsem si na tento seriál udělala o několik dní později čas podruhé. A tentokrát měl seriál mou plnou pozornost (tedy až na pár přestávek na youtube, protože prostě proto). Výsledek? Jako moc mi to druhé sledování nepomohlo, dámy a pánové…

Docela ráda bych viděla ten skandinávský (???, možná Finsko? o.O) originál. V té masivní reklamní kampani jsem toho o Vdovách slyšela hodně (mám dojem, že jsem něco snad slyšela i o humoru nebo co, ale jelikož jsem žádné náznaky v samotném seriálu, tak to budu ignorovat), očekávání jsem neměla (protože vím, jak to dopadá), ale výsledek je i přes mou připravenost na to nejhorší prostě jen brutálně nemastný a neslaný. Nic není dotažené do konce.

Pochopila jsem, že zřejmě proběhla nějaká snaha o nadsázku (muži hloupí burani, Morava x Česko, ženy intrikující … něco), jenže pokud se chce člověk o něco takového pokusit, nemůže to natočit jako ten typ seriálu, který máte plný maxi-zvratů a těžkouvěřitelných vztahových propletenců, protože je to stejně jedno, protože to stejně slouží jen jako kulisa někomu, kdo zrovna žehlí. Docela se divím, že to takhle vypadá, když mají předem daný a dost omezený počet epizod.

Ale tak uzavřu to. Znělka… hezká – tedy vizuálně, poslouchat se to nedalo (ale za to herečky nemůžou, tohle by byl cringe s kýmkoliv), postavy… hloupé (paradoxně mi přišel nejsympatičtější vyšetřovatel v podání pana Polívky, paní Plodková taky odvedla slušnou práci; ale zbytek? fuj), příběh v tomhle pojetí úplně nedává smysl (ale to může souviset s těmi postavami).

Nebudu se dělat, že tohle je pod mou úroveň proto, že sleduju jen ta nejkvalitnější díla, protože všichni víme, že je to těžký nesmysl, ale tohle si nechám ujít, děkuju pěkně.
  • vyšetřovatel
  • hloupost skrytá za nadsázkou skrytou za hloupostí
  • nesmysly a otravné postavy
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
arthurcz

arthurcz

Po třech dílech hodnotím jako čistý průměr - odpočinkovka, která skoro neurazí. Kdyby tam nebyla postava...
před 5 roky
Fruiko

Fruiko

Jsem nestihl svůj názor. Ale cca. 40 %. Polívka tam je jak mimoň největší. Vůbec ta celá policejní linka tam...
před 5 roky
Martysek

Martysek

Tak jsem to dokoukala a docela mě to bavilo. Nesmí se to brát jako detektivka, protože tam je opravdu velká...
před 5 roky
Další články k tématu