3. 11. 2018

Novinka pod lupou: Homecoming (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Homecoming
Žánr Drama
Stanice Amazon
Premiéra 2. 11. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 27 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Eli Horowitz

& Micah Bloomberg (předloha + tvůrci)

Herci Julia Roberts,

Bobby Cannavale, Stephan James, Shea Whigham, Alex Karpovsky, Sissy Spacek

O čem to je?

Heidi Bergman pracuje v programu Homecoming, ve středisku pomáhajícímu vojákům s přechodem do civilního života. O několik let později hrdinka začíná nový život; žije se svou matkou a pracuje jako servírka. Jednoho dne se v jejím bistru objeví pracovník ministerstva obrany, který jí klade otázky o tom, proč odešla z Homecomingu. Heidi si rychle uvědomí, že ač si sama sobě může namlouvat cokoliv, skutečný příběh se skrývá někde úplně jinde.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý seriál. Úplně nevím, co si po pilotu mám myslet. Příběh je lehce nudný, ale zároveň zajímavý na to, abyste chtěli vědět, jak to celé dopadne. Je to hodně rozporuplné.

Líbí se mi, jak jsem při skoku do jiné časové roviny automaticky předpokládala a očekávala, že jde o minulost. Hrdinka pracuje jako servírka a já si ihned myslela, že to byla původně a pak se rozhodla s životem něco udělat a dostat se na prestižní pozici (v Homecomingu). Pak mě dost potěšilo, jak mě tvůrci vyvedli v omyl. Přítomnost a minulost jsou navíc poměrně značně vizuálně odlišeny, a to zcela odlišným poměrem stran natáčeného videa. I když přítomnost vypadá jako točená na mobil, pořád je to super, protože se hned zorientujete, kde se nacházíte a co můžete očekávat.

Obě časové roviny mi přišly zajímavé. Problém pilotu je ten, že se v něm nic nestalo. Až na konci s vyzvídajícím pracovníkem ministerstva to začalo vypadat, že se příběh začíná vyvíjet zábavným směrem a něco se zde skrývá. Určitě jsem zvědavá, co se dozvíme, protože pilot ani nenaznačil nic, kvůli čemu by hrdinka měla mít černé svědomí nebo prchat ze svého původního prestižního zaměstnání.

Julia je skvělá, ale na to jsme asi všichni zvyklí. Ostatní zatím nedostali příliš prostoru, ale věřím, že časem budou mít v příběhu své pevné místo. Každopádně jsem moc ráda, že čím dál víc filmových hvězd dává šanci seriálům a minisériím. Je radost je sledovat ve stálejších a déle trvajících rolích.
  • Julia Roberts
  • záhadné téma
  • za pilot se vůbec nic nestalo
  • nepěkný „mobilový“ poměr stran
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál ke sledování lákal asi především obsazením Julie Roberts, naštěstí to nebyla jediná věc, kterou si chce Amazon získat diváky. Ale musím uznat, že Julii bych nepoznal. Příběh vypadá zajímavě, z celého konceptu mám ten pocit, jako když máte zhruba představu a víte, co se asi stalo, ale na konci zjistíte, že je všechno jinak. Takže si myslím, že spojení všech konců bude ještě zajímavé. Jediné, co my přišlo v celé epizodě zbytečné, byla scéna doma, kdy Heidi večeří.

Pilot, nebo alespoň první polovina, navozují docela pohodový pocit ze seriálu. Postupně se to začalo trochu rozjíždět, ale prostoru pro úplnou pecku je ještě dost v nadcházejících epizodách, které docela lákají. Co ale jaksi láká, jsou střípky, které by měli dát dohromady celý příběh. Víme, co se zhruba děje teď, víme, že bylo i něco před tím a ještě něco dalšího, co pravděpodobně způsobilo, že Heidi je nyní právě tam, kde je. Tím pádem tu je část, jak jsme se dostali do tohoto bodu, a co bude dál.

A scéna s pelikánem v úvodu mě vážně pobavila. Záběr na budovu, palmy a najednou pelikán. Prostě, co to je? Ale to je asi jen můj případ, takže klidně pelikána ignorujte, on se v dílu ještě ozve.
  • věci nejsou takové, jaké se zdají
  • zajímavý příběh
  • co bylo, co bude
  • pelikán
  • domácí dějová linka
  • moc se toho zatím nestalo
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Tak tento pilot mě opravdu zklamal. Ne proto, že by byl až tak špatný, ale proto, že jsem po traileru čekala mnohem víc. I když, když na něj teď zpětně koukám, tak se vlastně nese v podobném duchu jako úvodní epizoda. Jenže to, co funguje v traileru (a tak nějak to tam patří a může to pomoct diváka nalákat), to už nemusí fungovat v pilotu jako takovém. A to se podle mě přesně stalo tady.

Těšila jsem se na pořádný psychologický thriller s tématem navrátivších se vojáků a místo toho jsem dostala tajemný hrad v Karpatech. Celý pilot se snaží být tak strašně umělecký, až je to otravné. Hlavně proto, že celý ten umělecký záměr se tak nějak nepovedl a vyznívá spíše povrchně a lacině. K hlavní zápletce je tento styl vyprávění zvláštně násilně naroubován a celé to zkrátka skřípe.

Asi se nedalo předpokládat, že by Julia Roberts nehrála dobře. I já, přestože nejsem její extra fanynka, musím říct, že z její strany to bylo zvládnuté na jedničku. Na druhou stranu, Julia je uvedená také jako producentka, takže trocha odpovědnosti za výsledek padá i na její hlavu. Ostatní herci hrají také slušně, takže ohledně hereckých výkonů nemám co vytknout.

V místech, kde se pilot nesnaží oslnit zpracováním, docela funguje. Například scéna s pracovním pohovorem je něco, co bych v podobném příběhu čekala. To je bohužel také její největší problém, protože je to vlastně zpracování téhož v bleděmodrém po stopadesáté. Ale i to by mi bylo milejší, než většina ostatních scén.

Ano, zápletka je zajímavá a láká k dalšímu sledování, které slibuje odhalení všeho, co se v zařízení před lety stalo. Bohužel ale v tomto případě forma přebíjí obsah do té míry, že já už se do dalších epizod nepustím a možná si jen dodatečně zjistím, jak to všechno bylo. Škoda námětu. Jako filmový psychologický thriller s rozumnou stopáží by to podle mě fungovalo lépe.
  • herecké výkony
  • námět
  • rádoby velké a novátorské umění
  • nevydařená forma přebíjí obsah
50 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
lukascoolarik

lukascoolarik

Pro zvědavé doporučuju zajímavý rozhovor s Esmailem a Robertsovou od The A.V. Club, kde mimo jiné padlo...
před 5 roky
Nira

Nira

Díky, mrknu.
před 5 roky
Jenny17

Jenny17

Děkuji za info určitě zkusím .o)
před 5 roky
Další články k tématu