27. 1. 2019

Novinka pod lupou: Selection Day (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Selection Day
Žánr Drama, Sportovní
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 28. 12. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 21 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Čtrnáctiletý chlapec se snaží dostat do prestižního kriketového týmu v Bombaji. Setkává se zde s rivalem svého staršího bratra, a v ten moment se celý jeho život začne měnit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sportovní dramata mám docela ráda. Sice se žádnému nikdy nepovedlo nahradit mé milované Friday Night Lights, ale sledování mě docela baví. Netflix a kriket zní dobře. Ale je to Indie, což je pro mě kámen úrazu.

Seriál ukazuje úplně odlišnou kulturu, což je jasné, protože my a Indie jsou dvě naprosto odlišné věci. Ale sledování mě nebavilo. Nebavilo mě dívat se na hrdiny, kteří dřou bídu s nouzí, modlí se ke svému bohu, který na ně zpět mrká, a stěhují se do přelidněného bytového komplexu, kde je hlava na hlavě a všechno tam působí hrozně stísněně a zmateně.

Sportu jako takového v pilotu prozatím mnoho nebylo, pouze v úvodu a sem tam trošku cvičení s pálkou. Možná se to s dalšími díly zlepšuje, když se kluci dostanou na skutečné hřiště ve velkém městě, nevím, zjišťovat to nebudu.

Postavy jsem si nedokázala oblíbit. Tak tak si pamatuju, že tu jsou dva bráchové – jednoho to baví, druhého ne, ale nemůže to před nadšeným otcem přiznat. Předpokládám, že seriál pojede podle zaběhnutého klišé, takže mladší bratr bude nadanější a jen on bude mít nakonec šanci dostat se do elitního bombajského týmu. Každopádně ten otec je kapitola sama o sobě. Na jednu stranu se mi nelíbí, jak ty chudáky kluky v podstatě mučí, i když chápu, že to dělá s dobrými úmysly – chce pro ně lepší budoucnost. Na druhou stranu ho musím obdivovat za jeho vlastní zapálení. Je jejich trenérem a dělá kvůli tomu skutečně maximum. Nebojí se opustit vlastní ženu, protože „by to byl další hladový krk navíc“, zapamatovává si tisíc různých pravidel a příruček a všeho, jen aby svým chlapcům předal co nejvíce vědomostí z této hry a maximálně je připravil na Selection Day.

Jak říkám, možná se seriál nakonec rozjede. Ale pro mě je z tak odlišné a vesměs nesympatické kultury, že i když mám sportovní žánr ráda, tohle dál sledovat nebudu.
  • otcovo zapálení
  • sportovních seriálů není nikdy dost
  • úplně odlišný svět
  • synové nezaujali
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu