29. 3. 2019

Novinka pod lupou: Cheat (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Cheat
Žánr Drama, Minisérie, Thriller, Psychologický
Stanice ITV
Premiéra 11. 3. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Katherine Kelly, Molly Windsor

O čem to je?

Cheat je psychologický thriller o nebezpečném vztahu mezi vysokoškolskou profesorkou Leah a její studentkou Rose. Zdánlivě jasný a uzavřený případ studijního podvádění se rychle vymkne kontrole a má smrtelné následky. Spouští zdrcující řetězec událostí, které ohrozí obě ženy. Dvě nebojácné inteligentní hrdinky nehodlají ani jedna ustoupit a ukazují, jak daleko člověk může zajít, aby stál za svým přesvědčením.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně zajímavé téma. Je to sice ze školního prostředí, ale zase úplně něco jiného. Přesto novinka působí úplně stejně jako všechna ostatní britská dramata.

Hlavní hrdinky jsou výborné. Obě jsou silné osobnosti a oběma fandím, i když je každá úplně jiná a stojí proti sobě. Upřímně si myslím, že by si seriál bohatě vystačil, i kdyby se točil jen okolo jejich vztahu a řešení zapeklité situace ohledně obvinění z podvádění a různých intrik a lží, které studentka ve svůj prospěch udělá a řekne.

Přesto se tvůrci rozhodli příběh ještě více zamotat, takže v dalších dílech se můžeme těšit i na vyšetřování vraždy. Já jsem vždy pro podobné zpestření, bude to o to více psychologické a předpokládám, že do poslední chvíle vlastně nebudeme vědět, co se stalo. V tomto ohledu mi seriál docela připomíná Clique, který byl sice jiný, ale tematicky a zamotaností dost podobný.

Přes to všechno jsem si k němu nedokázala vytvořit takové pouto. Možná je to tím, že jde o britský kousek a čiší to z něj v každém ohledu. Obecně mi přijde, že britské seriály mají zajímavá témata, která jsou ale zpracována tak nějak suše a bez energie, a to je i případ této novinky. Možná se do toho ale s přibývajícími díly lépe ponořím a už mi to pak ani nebude připadat. Šanci tomu dám.
  • hlavní hrdinky
  • zamotaný příběh se záhadou
  • nevýrazné zpracování
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
blanka57

blanka57

Moje zamilované britské serialy, jen škoda, že se nedá přidat do watchlistu :( Edit: děkuji :)
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Takový průměr, už jsem viděla mnohem lepší britské kousky. Pár zvratů se tady našlo, ale nic...
před 3 roky
Další články k tématu