22. 12. 2018

Novinka pod lupou: Tidelands (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Tidelands
Žánr Drama, Thriller
Stanice Netflix (Austrálie)
Premiéra 14. 12. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Na břehu malé rybářské vesničky Orphelin Bay se objeví mrtvé tělo. Na povrch se poté začnou dostávat temná tajemství – jedno z nich je to, že zdejší lidé nejsou tak úplně lidé, ale napůl sirény.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně, nevím, jestli jsem jen nedávala pozor, ale o čem ten seriál vlastně je, to jsem se dozvěděla až při psaní tohoto obsahu. Ale zase je pravda, že na konci pilotní epizody to působilo opravdu hodně podezřele, že jsem se sama sebe ptala, jestli to bude nějaké nadpřirozené. Očividně moje myšlenky občas dávají větší smysl, než by se mohlo na první pohled zdát.

Jinak ale seriál nebyl špatný. Celý první díl spíše připomínal typickou australskou kriminálku, která je poněkud mírnější a méně šťavnatější než ty americké či britské, ale sledovat se určitě dá. Ten konec pak dává celé novince jiný rozměr a možná naláká na další sledování i ty, kteří z pilotu až tak nadšeni nejsou.

Herecké obsazení je solidní. Hlavní herečka mi do role výborně sedla, a musím pochválit i druhou hlavní dámu. Poněkud zaostává pánské osazenstvo v čele s hrdinčiným bratrem, ale pravděpodobně to bude kvůli tomu, že obě dámy jsou o dost výraznější, takže si veškerou pozornost dokážou strhnout samy na sebe.

Tidelands bych asi nezařadila k tomu nejlepšímu, co jsem od Netflixu kdy viděla. Pilot ve mně nedokázal zanechat žádný výraznější pocit nebo touhu pustit si hned další díl. Ale myslím, že nakonec k maratonu nebude úplně špatný. Jen asi první díl vypadá trošku jinak než zbytek epizod, u kterých se bude více projevovat nadpřirozeno.

Vlastně bych skoro zapomněla. Chtěla jsem pochválit úvod, který dokázal hodně dobře nalákat na další sledování. Byla jsem nadšená z akce i napětí a čekala jsem, jak se seriál vyvrbí. Bohužel úvodní scéna je asi tak nejlepší z celého dílu, pak už to šlo atmosférou i tempem spíše z kopce. Škoda. Ale třeba se to v dalších dílech zase trošku zvedne.
  • hlavní herečky
  • potenciál
  • úvodní scéna
  • zbytek epizody je mdlý
  • mužská část osazenstva
  • nedokáže upoutat
60 %
Mé hodnocení
ragelly

O seriálu jsem se dozvěděl nedávno před premiérou a rozhodl jsem se ho zkusit. Téma mi hned připomnělo seriál Siren. Zde ale jsem doufal, že to Australané pojmou trošku více pro dospělejší publikum.

Pilotu se povedlo se zaujmout hned v úvodních minutách. Pak následuje klasické klišé, hlavní hrdinka se po letech vězení vrací domů. A zjišťuje, co všechno se změnilo nebo zůstalo při starém. Dále jsou nám načrtnuty motivy dalších postav. Pilot mi rychle utekl, finální zvrat, ačkoliv byl očekávaný, dovede dobře navnadit na další epizodu.

Hlavní herečka je sympatická, herce, kterého hraje její bratr, znám ze Shannary. A také mě potěšil Dustin Clare, kterého znám jako Gannicuse ze seriálu Spartacus. To je vždy fajn vidět nějaké známé herce, samozřejmě je musíme mít rádi, v opačném případě to fajn není.
  • dospělejší zpracování
  • sympatické postavy
  • nic nepřekvapí
70 %
Mé hodnocení
A.R.G.U.S.

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Tak to mě vůbec nezaujalo...
před 5 roky
Jenny17

Jenny17

Vyzkousim :-)
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Celkově mě seriál moc nebavil, je to pro mě jeden z těch kousků, které slouží jako kulisa,...
před 2 roky
Další články k tématu