10. 10. 2018

Novinka pod lupou: Stylista (Mall TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Stylista
Žánr Komedie
Stanice Mall TV
Premiéra 5. 10. 2018
Vysílání

Délka pilotu: 11 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Luděk Staněk (scénář)
Herci Petr Vaněk,

Michal Kern, Petra Nesvačilová, Andrej Polák, Jana Plodková, Barbara Nesvadbová

O čem to je?

Artur je nejžádanější stylista v Čechách. Perou se o něj všechny módní časopisy, největší celebrity touží po tom, aby je aspoň jednou oblékl, a má tolik práce, že neví, kam dřív skočit. Nebo takhle nějak by si to asi představoval. Seriál je nemilosrdným svědectvím o tom, že dělat módu pro Čechy je nevděčná práce, kterou lze zvládat jen s patřičnou dávkou cynismu a nezdolné víry, že jednou se zadařit musí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nebylo to nic světoborného, ale dala jsem si to jako jednohubku k obědu, takže to splnilo svůj účel. Měla jsem za sebou celý díl, dobře jsem se pobavila a tím, že jsem nešla na Youtoube, jsem si ušetřila následně tři hodiny svého času, který jsem mohla věnovat práci.

Seriál se odehrává ve výborném prostředí a snaží se hrát na extravagantní notu, ale nejsem si jistá, jestli mu to úplně vychází tak, jak by si představoval. Já jsem se bavila dobře, protože podobný typ seriálů si obecně užívám. Nejsou to sice moje srdcovky a hodně rychle zapomenu, co se tam vlastně dělo, ale když na ně koukám, tak je to prostě zábava. Na druhou stranu ale hodně lidem tento styl humoru, postav a celkově nafouknutého příběhu může hodně pít krev.

S postavami jsem se zatím nestihla úplně sžít. Já vím, bylo to jen jedenáct minut, ale i když se snažili ukázat každého dostatečně, zatím jsem si k nim nedokázala vytvořit žádný vztah. Dee má potenciál, ale zároveň je to tak hodně vyhraněná postava, že si nejsem jistá, jestli spíš nebude patřit na hate list. Ten konkurenční návrhář mě asi pobavil nejvíc, manažer nedokázal vyvolat vůbec žádné emoce a samotný hlavní hrdina příliš neoslnil – nepřijde mi dostatečně silný, aby mohl táhnout seriál, spíš si při sledování budu užívat jeho kolegy.

Některé scény byly až moc přehnané, na můj vkus zašly hodně za hranici vtipu. Celá ta linka se psem mi přišla naprosto tragická a trošku se bojím, že si tvůrci v každém díle najdou podobnou debilitu, která mi celkový dojem s jinak potenciálně dobrého seriálu zkazí.
  • vedlejší postavy
  • prostředí módního průmyslu a světa celebrit
  • extravagantní styl
  • hlavní hrdina
  • dějová linka se psem
  • nedokáže vtáhnout do děje
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Přijde mi, že první díl trochu trpí na příliš agresivní představovačku hlavních postav. Medailonky točené selfie stylem s kamerou na výšku mi moc nesedly. Chápu tvůrčí záměr, ale působilo to hodně rušivě.Jinak samotný děj rychle plyne, i když občas sklouzne ke klišé, jako bylo to se psem. Na druhou stranu mi vůbec nevadí přehnaná karikaturizace jednotlivých charakterů. Co mě štvalo u Single Lady, tak sem tak nějak patří.

  • má to spád
  • karikaturizace charakterů tak akorát
  • psychostřih
  • selfie prostřihy se syndromem vertikálního videa
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

To by mě vážně zajímalo, kdo nechal něco takového vzniknout. Chápu, fajn, parodie na současný showbyznys nebo dokonce skutečnost bez parodie, ale proč to vůbec dělat. Nacpat seriál návrháři/stylisty, kteří mají nejspíš být mírně švihlí a vtipní nebo co, a dělat, že je to normální.

Možná měli tvůrci sáhnout po nějakém větší jménu, co by alespoň trochu někoho nalákalo, protože obsazení tedy výhrou fakt není. Není to úplná katastrofa, ale ani žádná bomba. Ono se asi ani nic velkého v hereckých výkonech čekat nedá.

Naštěstí to není dlouhé, takže se toho rychle zbavíte a stejně rychle na to taky zapomenete, prostě to lidi ničím moc nezaujme. Prostřihy s „medailonky“ postav, to jako není čím jiným ten čas vyplnit? Proč to vůbec dělat, není to vtipné, maximálně tak trapné. Já zkrátka nevidím důvod, aby pro něco takového byl prostor, ale třeba se to někomu líbit bude.
  • uteklo
  • „medailonky“
  • postavy
  • absence vtipu
  • nikdy to nemělo vzniknout
10 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Tak když už jsme u té Mall TV tak jsem zkusila i tohle. :) Neoslovilo mě to tolik jako Život je...
před 5 roky
Další články k tématu