17. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Kids Are Alright (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Kids Are Alright
Žánr Komedie, Retro
Stanice ABC
Premiéra 16. 10. 2018
Vysílání úterý, 20:30

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan The Conners
Konkurence NCIS (CBS), The Flash (The CW), The Gifted (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka SerialZone je spolu s optimisty pro prodloužení, lid naopak jde spolu s pesimisty a věří ve zrušení těsně s 52 % hlasů

O čem to je?

Příběh je zasazen do 70. let. Komedie sleduje tradiční rodinu irských katolíků, kteří se snaží navigovat velkými i drobnými změnami během jedné z amerických nejbouřlivějších dekád. Patří do pracující třídy a žijí na předměstí Los Angeles. Mike a Peggy vychovávají svých osm zlobivých synů, kteří si žijí životy pod minimálním rodičovským dohledem. Jejich domácnost se obrátí vzhůru nohama, když se nejstarší syn Lawrence vrátí zpět domů a oznámí, že končí v semináři, aby se vydal zachránit svět. Časy se mění a tato rodina již nikdy nebude stejná. Je zde deset lidí, tři ložnice, jedna koupelna a každý kope sám za sebe.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak to je mazec. Upřímně nechápu, jak takovou rodinu někdo může zvládat. Ono vám asi nic jiného nezbyde, pokud jste vystaveni do této situace. Ale i tak, pro mě jakožto člověka, který když už by měl mít dítě, tak maximálně jedno a i to je až až, naprosto nepředstavitelná situace.

Každopádně hodně zajímavý nápad na sitcom. Spousta postav, spousta příběhů, tady se vtipy určitě opakovat nebudou. Postav je ale opravdu hodně, takže se ani pořádně všechny nestihly představit. Upřímně ani nevím, jestli jsem zaznamenala všech osm dětí, protože se v nich pořádně nedalo vyznat. Ale rodiče vypadají sympaticky a ty děti, které jsem postřehla, taky nebyly špatné. Teda až na toho práskače, toho jsem měla chuť zastřelit od první scény.

Určitě už jsem na Velké pětce viděla komedie, které mě na první pohled zaujaly víc. Ale na druhou stranu, když vezmu v potaz, že jde o další rodinnou dvacetiminutovku, kterých je v programu deset, tak myslím, že sledování by mohlo být docela zábavné, pokud hledáte nenáročnou oddychovku. A je to navíc lepší než Real O'Neals, které mělo hodně podobné téma (ne-li úplně stejné).
  • rychlé tempo, pořád se něco děje
  • hodně postav s velkým potenciálem
  • pohodová atmosféra v retro sedmdesátkách
  • v postavách se moc nevyznáte, alespoň zatím
  • neustálé překřikování a sourozenecké hádky lezou na nervy
  • vtipům jsem se moc nesmála
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tohle mě opravdu baví. Věděla jsem, že mi seriál sedne, už podle traileru a jsem ráda, že nezklamal. Jaká to slast vidět dětské herce, kteří opravdu umí hrát. A že jich tu je! Člověk by si myslel, že jako jedináček z české ateistické rodiny, bude k tématu seriálu hledat cestu jen obtížně, ale i zde zkrátka platí, že děti jsou děti a je celkem jedno, do jakého prostředí je scénář zasadí.

Jde o sitcom, takže hlubší zápletky nečekejte. Ale k mé velké radosti jde o poctivý sitcom, který nikde výrazně nepokulhává a baví od začátku do konce. Při sledování jsem si vybavila Průměrňákovy, ale odvažuji se říct, že tohle je napsané ještě o trochu lépe a řekněme vyváženěji. A před tím nutno smeknout, protože tvůrci zde musí pracovat s mnohem větším množstvím (prakticky hlavních) postav. Christopher Paul Richards v roli prostředního syna a vypravěče celý příběh zdařile posouvá dál a Sawyera Bartha byste většinu času nejraději propleskli, ale to jen svědčí o tom, jak skvěle zvládnul roli otravného a neustále žalujícího bratra. Jak už jsem zmínila, i ostatní dětští/mladí herci hrají solidně a není tam asi nikdo, u koho byste si museli říkat to omluvné „no jo, vždyť mu je jen (dosaďte věk)“. Osmi synům skvěle sekunduje matka v podání Mary McCormackové, typický obraz ženy v domácnosti, která je někdy v zájmu zachování zdravého rozumu naprosto nekompromisním vůdcem celého toho cirkusu. Škoda jen, že za těmito všemi silnými osobnostmi trochu pokulhává jindy výborný Michael Cudlitz, který se v roli otce nemá takovou energii jako zbytek rodiny.

Pilot byl opravdu vtipný, a to takovým tím nevtíravě chytrým způsobem pracujícím s různými rodinnými i dobovými stereotypy. Slovní humor střídají pohledy, které mluví za vše. A takové perličky, kdy jeden z bratrů odevzdaně dojídá své jídlo u dřezu či jiný nocuje pod stolem, kde matka šije na šicím stroji, jen svědčí o tom, že tvůrci nad scénářem přemýšleli v souvislostech a pilovali ho do posledního detailu a záběru.

Za mě určitě pro tuto novinku palec nahoru a už se těším na příští týden a další díl.
  • obsazení
  • humor
  • drobné nenápadné vtípky
  • vyhovující stopáž
  • místy trochu upovídané
80 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu