5. 2. 2019

Novinka pod lupou: Cleaning Up (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Cleaning Up
Žánr Drama
Stanice ITV
Premiéra 9. 1. 2019
Vysílání středa, 21:00

Délka pilotu: 46 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sam je obyčejná tvrdě pracující žena, která má věčně hluboko do kapsy. Hrdinka musí balancovat mezi dvěma světy – každodenním životem jako milující a oddaná matka, a pak temným a nebezpečným světem tajného obchodování. Sam je jednou z řady neviditelných vojáků – uklízečů, kteří tvrdě dřou a nikdo si jich nevšímá. Hrdinka se tak nenápadně dostane až k informacím, které by mohly vést k velkému bohatství přes trh s akciemi. Vidí v tom možnost, jak si dát život opět dohromady.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Klasické dramatické drama z Velké Británie, lehce okořeněné chytrým nápadem. Tak bych asi shrnula Cleaning Up.

Seriál má všechny znaky toho, co od ne-krimi dramatu od ITV očekáváte. Máme tu svobodnou matku ve finanční tísni, která se živí jako uklízečka a snaží se uživit rodinu. Do toho má problémy s bývalým, který má prachy a snaží se děti přetáhnout k sobě. A aby toho nebylo málo, je závislá na online hazardních hrách. Přišlo mi toho už trošku příliš. Jeden problém za druhým, jedno drama střídá krimi a pořád dokolečka. Ale ve výsledku se na to nedívalo špatně.

Jen bych řekla, že to asi není seriál, na který bych se měla každý týden těšit. Sledování rozhodně nebolí, možná se mnozí do hrdinčiny role dokážou vcítit. Ale nese se v takovém pomalejším tempu, které místy zpestřují scény jako nastavování odposlechu atd., ale celkově je to spíše takové uspávající a chybí tomu energie.

Po pár dnech od odsledování si z postav vybavím tak možná hlavní hrdinku, nikdo další zde nemá výraznější roli. Ono to na jednu stranu stačí, protože jak píšu, těch dějových linek okolo ní je rozehráno opravdu hodně. Ale je to takové trošku jednotvárné, když se objevuje v podstatě v každé scéně a chybí jí jakékoliv charisma, kterým by diváka upoutala.

Další díly asi vynechám.
  • zajímavý nápad
  • až moc dílčích problémů
  • nezajímavé postavy
  • je to celé jednotvárné
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu