26. 12. 2017

Novinka pod lupou: Future Man (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Future Man
Žánr: Komedie / SciFi
Stanice: Hulu
Premiéra: 14. 11. 2017
Vysílání: všechny epizody najednou
Délka pilotu: 30 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Kyle Hunter, Ariel Shaffir
Herci: Josh Hutcherson, Eliza Coupe, Derek Wilson, Ed Begley Jr., Glenne Headly, Haley Joel Osment, Britt Lower

Ve zkratce

Josh Futterman se živí jako údržbář a po nocích sedí u videoher. Jednoho dne ho překvapí záhadní návštěvníci z budoucnosti, kteří mu oznámí, že je klíčem k zachování lidstva.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Po zhlédnutí pilotu se musím přiznat, že ve mně v průběhu té půlhodiny panovaly velmi smíšené pocity. Pravdou ale je, že jsem se navzdory všemu bavila a celkově byl tedy účel nejspíš splněn. Future Man bude ale zřejmě jedním z těch seriálů, který si buď zamilujete, nebo ho zavrhnete.

Hned na úvod musím říct, že jsem byla nadšená, když jsem se před pár měsíci dozvěděla, že Josh Hutcherson bude mít svůj seriál. Oblíbila jsem si ho už jako malá, když jsem koukala na jeho filmy, což samozřejmě pokračovalo i během Hunger Games. Takže abych byla upřímná, já bych na Future Mana kvůli němu koukala, i kdybych se nebavila. Joshovi komedie svědčí a jednotlivé scény si užívá.

Seriál je prezentován jako komedie, ovšem tento typ komedie nepadne do noty každému. Během pilotu došlo k několika situacím, kde se balancovalo na hranici mezi vtipem a trapností. Nějakým způsobem však dokázali, že jsem se v těchto chvílích smála a bavila, místo toho abych scénář odsuzovala. Stačilo ale jen opravdu málo a už by to na můj vkus přepískli. Už tak byly totiž některé scény přitažené za vlasy. Vtip ale nechyběl, což je hlavní.

Celkově jsem tedy spokojená, i když seriál nemá žádnou hloubku a rozhodně se pro mnohé stane jejich „guilty pleasure“. Jedná se o komedii, u které prostě vypnete a nepřemýšlíte. Co se hodnocení pilotu týče, dala bych spíš 75 %, ale zaokrouhlila jsem dolů, protože 80 už mi přišlo zas moc.
  • Josh Hutcherson
  • trapnovtipné situace
  • přitažené za vlasy
  • nepadne do noty každému
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Future Man je projekt, který vypadá správně uhozeně už od prvního okamžiku, kdy jsem se o něm dozvěděl. To bylo mimochodem video z Comic-conu, kde Seth Rogen zabil hlavní hvězdu Joshe Hutchersona. A pak přišel první trailer, který přesvědčil o tom, že by to mohla být sranda.

Seth Rogen sice u seriálu působí jen jako režisér a nepodílel se na scénáři, ale tohle je přesně humor, který od něho čekáte. Takže pokud se vám nelíbí, doporučuji si seriál nepouštět a ušetřit čas. Já o sobě nebudu tvrdit, že jsem jeho velký fanda, ale jednou za čas si rád dopřeju něco odlišného a Future Man se rozhodně vymyká z davu.

Hned scéna z obchodu s hrami mi připomněla The League, nejen kvůli herci (Paul Scheer), ale celý ten rozhovor je, jako kdyby z toho seriálu vypadl. Obsazení je skvělé a naprosto chápu „zalíbení“ Joshe Hutchersona v Elize Coupe. :)

Každopádně tenhle humor rozhodně není pro každého, a i když jsem se bavil, tak ho určitě s klidným svědomím nemůžu doporučit každému. Věřím však, že ten kdo si k tomu najde cestu se bude královsky bavit a smát se stejně jako já!
  • vymyká se davu
  • obsazení
  • smál jsem se a dost
  • chci další díl
  • humor není pro každého
  • i přesto, že jsem se bavil, se to určitě nedá doporučit každému
80 %
Mé hodnocení
Pajky

Ano, ano, ano! Tohle bylo perfektní. Taková milá sci-fi komedie ve stylu Návratu do budoucnosti, která má sympatické obsazení, spoustu akce i výborné hlášky. Co víc si od kvalitní seriálové oddychovky vůbec můžeme přát?

Musím přiznat, že jsem seriálu byla nakloněna ještě před premiérou, protože jsem komplet Hunger Games viděla teprve nedávno a samozřejmě jsem byla tým Peta, takže vidět jeho představitele v hlavní roli seriálu, to byl jasný plusový bod hned od začátku, aniž bych tušila, o co jde. Ale s potěšením musím říct, že i jeho postava je geniální. Je to takový ten správný nerd, který žije videohrami, ale má v rukávu i výborné sarkastické hlášky a ve výsledku je tak roztomile neohrabaný, že ho nejde nemilovat. Jistě, není to ta nejoriginálnější postava na světě, ale upřímně se mi stále tento typ hrdinů neomrzel, takže palec nahoru.

Ani jeho dva kolegové nejsou vůbec špatní. Celkově jsou postavy vykreslené perfektně, aby ani jedna z nich nenudila. Dohromady jim to perfektně jiskří a skvěle se na ně kouká. A já jsem ráda, že Eliza Coupe konečně našla roli, ve které by mohla chvilku vydržet a která jí skutečně sedí, protože vidět ji v těch typických romantických komediích už byla celkem nuda.

Hulu se jako tvůrce seriálového obsahu rozjíždí skutečně velmi slušně a přesně se mi trefuje do vkusu. Future Man doporučuju všem, kteří mají rádi nenáročnou sci-fi zábavu, ve které je vyvážen vtip, sarkastické hlášky i akce. Jako bonus je zde navíc zajímavé téma o cestování časem, skoro jako bychom sledovali novodobého Terminátora.

Budu koukat dál? Rozhodně. Uvidíme, kolik seriál celkem získá řad, každopádně na maraton je jako stvořený. Celá první série už je venku, takže pokud jedno odpoledne máte volné, tak tomu určitě dejte šanci.
  • hlavní hrdina
  • ostatní hlavní postavy
  • sci-fi příběh
  • sarkastické hlášky
  • vtip i akce jsou vyváženy
  • kratší stopáž nedovoluje žádné výplně
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Od Comic-Conu už uběhla dlouhá doba (upřímně, abych si byla jistá, kdy byl, musela bych se podívat), takže už si vůbec nevzpomínám, co přesně jsem si v článku o Future Manovi přečetla (já už si vlastně nepamatuju ani to, co jsem napsala já sama), ale vím, že mě to docela nadchlo a já se začala na samotné sledování těšit.

Teď už chápu, že to byla chyba. Očekávaná komediální pecka, která mě rozesměje tak, až mi to příjemné nebude, prostě a zkrátka nepřišla, přišla leda tak vlna velmi smíšených pocitů.

Víte, v některých momentech je seriál vážně „bomba“. Vtipy, které pobaví, spousta akce, zajímavé postavy, velmi zajímavá zápletka. Jenže ještě častěji než to seriál překračuje jakékoliv představitelné hranice trapnosti, které jsou všechno – jen ne vtipné.

To je relativně častý nešvar seriálů, protože očividně čím trapnější, tím víc Adidas (divím se, že tvůrci ještě nepřišli na to, že kdyby svou tvorbu udělali trochu méně trapnou, mohla by být i vtipnější), ale to není žádná novinka. Dál ale zamrzí i to, že je často cítit, že Future Man prostě nejede na plný plyn, hluchých míst je o mnoho víc, než by se na takovýto seriál slušelo.

Future Man má spoustu věcí k dobru, je to scifi, je hodně netradiční, obsazení je také dobré,… ale to všechno by prostě šlo využít i líp.
  • žánr
  • je to nezvyklé
  • několik podařených momentů
  • až moc trapnosti
  • hluchá místa
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci seriálu Future Man? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
kneznaL

kneznaL

Hrůza děs. Seriál jsem měla v hledáčku docela dlouho a jsem dost zklamaná. Ten naprosto nechutný trapný...
před 6 roky
ShedStories

ShedStories

Pri pilote som sa asi tak 2x zasmial ale celkovo sa mi na to nepozeralo zle. Dám tomu zrejme neskôr šancu....
před 6 roky
pozitkar

pozitkar

Existují seriály, kde odpustíte trapnost v pilotním, dobrá, pak ještě ve druhém, oki, ve třetím. Po...
před 6 roky
Další články k tématu