12. 3. 2018

Novinka pod lupou: Life Sentence (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Life Sentence
Žánr: Komedie / Drama
Stanice: The CW
Premiéra: 7. 3. 2018
Vysílání: středa ve 20:00
Délka pilotu: 42 minut
Předskokan: -
Konkurence: The Goldbergs (ABC), Survivor (CBS), Empire (Fox), The Blacklist (NBC)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Optimistů a CWzone hlasují pro zrušení. 50 % lidí s nimi souhlasí.

Kdo?

Tvůrce: Erin Cardillo
Herci: Lucy Hale, Gillian Vigman, Dylan Walsh, Jayson Blair, Brooke Lyons, Elliot Knight, Carlos PenaVega

Ve zkratce

Dramatická komedie se točí okolo mladé ženy, která je diagnostikována nevyléčitelnou formou rakoviny. Když náhodou zjistí, že přece jen neumírá, musí se naučit žít s rozhodnutími, která se rozhodla učinit v době, kdy žila, jako by každý den byl její poslední.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Life Sentence je jeden ze seriálů, u kterého mě zaujal hezky sestříhaný trailer. Nápad byl zajímavý, dokonce nechyběl ani vtip, ale po zhlédnutí pilotu mé nadšení vyprchalo. Vyklubala se z něj průměrná oddychovka, která ničím nevybočuje. Fanoušci seriálů ze CW si ale určitě přijdou na své.

Celkově je seriál plný vztahů a s nimi spojenými klišé. Když už to ke konci epizody během jedné scény vypadalo, že si mě seriál získá a dokáže probudit ty správné emoce, tak scénu ukončili „komickým“ prvkem a proslov Stelly tím zabili. Během něj jsem ale zahlédla prvky dramatu, které bych přivítala radši, než to pobíhání mezi dramatem a komedií. Takhle není pořádně zpracován ani jeden z těchto dvou žánrů.

Velkým lákadlem je rozhodně Lucy Hale, kvůli které dá seriálu šanci spousta lidí. Role hlavní hrdinky Stelly jí sedla, působí sympaticky. Pokud mám být ale upřímná, myslím, že se svou rolí v PLL lehce zaškatulkovala, protože moc velký rozdíl mezi Stellou a Arií nevidím. Ariu jsem měla ale ráda, takže ani Stella mi nevadila, tím pádem to pro mě osobně problém nebyl.

Za sebe musím říct, že ve sledování pokračovat nebudu, protože mám na sledování seriálů dost, a i když je Life Sentence příjemná oddychovka, jedná se o naprostý průměr a já bych tím jen ztrácela čas, který nemám. Pokud jste ale fanoušky tohoto typu seriálů, tak se vám rozhodně zalíbí.
  • příjemná oddychovka
  • sympatická hlavní hrdinka
  • plné klišé
  • špatně zpracovaný mix dramatu a komedie
  • průměr
gabik.029

Stanice The CW měla vždycky úspěch s takovými těmi odlehčenými dramedy s dávkou soapky. Přesně do této škatulky se řadí i Life Sentence. Jde o výbornou oddychovku, která potěší především mladší publikum, ovšem obecně zabaví diváky bez rozdílu věku. Na první pohled se mi nabízí srovnání s Hart of Dixie, ne ani tak obsahem seriálu, jako spíš jeho atmosférou. Pokud se vám tedy líbilo Hart, určitě vyzkoušejte i tuto novinku.

I když, možná teď vlastně všechno, co jsem řekla, zase popřu. Nemůžu se totiž rozhodnout, jak na seriál nahlížet. Na jednu stranu z něj čiší ten CW optimismus. Na druhou stranu je ale o dost temnější než třeba Hart. Nebo ne temnější, ale víc depresivní. Takové to světlo na konci tunelu se zde taky vyskytuje, je ale o dost vzdálenější. Takže je to sice pohodovka, ale dost možná to někdy úplně oddychové sledování přece jen nebude.

Je mi jasné, že všichni budou mít na seriál od začátku averzi kvůli Lucy. Mně se v hlavní roli líbila. I když jí dávno není 16, pořád vypadá jako ten nejnevinnější koloušek pod sluncem, a když přijde dojemná scéna a jí se slzami zasklí oči, tak mám taky co dělat, abych nezačala slzet taky :-) K ostatním postavám jsem si zatím moc cestičku nenašla, nesedí mi hlavně hrdinčin manžel. To mi ale připomíná – líbí se mi, že seriál není koncipovaný jako teen, ale hrdinka už je dospělá a musí se naučit stát na vlastních nohou bez střední školy. Dramatu v seriálu je už tak hodně, takže jsem ráda, že alespoň v tomhle ohledu tvůrci ubrali a místo milostných trojúhelníků, které se pořád omílají, dali této ženě jako výzvu nové manželství.

Jinak takové to klasické jako kostýmy, hudba a podobně nemá ani cenu zmiňovat, protože v tomhle je CWčko vždycky o krok před ostatními stanicemi. Osobně jsem si pilot užila a těším se i na další díly. Doufám, že si v průběhu budoucího maratonu dokážu najít cestu i k ostatním postavám.
  • Lucy v hlavní roli
  • příjemná pohodovka
  • zasazení do dospělosti
  • kostýmy, hudba
  • místy až moc depresivní
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Life Sentence? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Z toho, co máme zatím v seznamu, je nějakých 10-13 seriálů, kde nás názory bude psát víc, tak třeba...
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Za mě horší, než jsem čekala. Některý postavy jsou fakt hrozný, třeba ta matka... -_-
před 6 roky
Lemonie

Lemonie

Čekala jsem od toho něco trochu jiného. Nesouhlasím, že je to moc "temné", mně to právě přišlo...
před 6 roky
Další články k tématu