25. 4. 2022

Novinka pod lupou: Life After Life (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Life After Life
Žánr minisérie, drama, nadpřirozený
Stanice BBC One
Premiéra 19. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Thomasin McKenzie

O čem to je?

Ursula Todd zemře jedné noci v roce 1910 dřív, než se vůbec stihne poprvé nadechnout. V tu stejnou noc v roce 1910 se Ursula narodí a přežije. Hrdinka se ocitne ve smyčce – stále dokola žije a umírá za odlišných okolností, jen aby byla znovu zrozena v nové, alternativní verzi života. Ursula naviguje svůj život v kritické éře, zažije dvě světové války, setká se s Hitlerem a prožije nespočet významných životních událostí. Kvůli čemu se ale hrdinka musí tak zoufale snažit přežít? Každý z jejích alternativních životů přináší nové překážky, výzvy a poloviční vzpomínky na to, co se odehrálo dříve, a také fascinující, radostné, traumatické, slzavé a nečekané zážitky a vztahy. Když máte nespočet příležitostí k žití života, vyvstává jedna otázka: Dokážete žít dokonalý život? Zvládnete změnit chod dějin? Dokážete zachránit svět? Minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Kate Atkinson.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tento seriál jsem se těšila od chvíle, kdy ho oznámili. Popis totiž vypadal jako něco svěžího, neokoukaného, něco, co se nenatáčí stokrát za rok. A toho je v dnešní době hodně těžké dosáhnout.

Pilot utekl jako voda, především díky tomu, že opravdu nevíte, co se stane dál, kde na hrdinku čeká další životní nástraha. Seriál výborně doplňuje voiceover, který působí nevtíravě, že si skoro ani neuvědomujete, že tam je, ale bez něj by to bylo vlastně o dost sušší.

Jen mi přijde trošku nedomyšlené chování hlavní hrdinky. Na začátku je zmíněno, že má sny o své smrti (vzpomínky na minulé životy?). Ale postupně už úplně ví, co musí udělat, aby se nestala tragédie – třeba shodit ze schodů jinou osobu – aniž by bylo vysvětlené, jak k těmto konkrétním úvahám došla.

Jinak ale spokojenost, určitě plánuju seriál dosledovat, už jen proto, abych věděla, jak tento nezvyklý příběh dopadne.

  • zajímavý a poutavý příběh
  • voiceover
  • uzavřená minisérie
  • trošku nelogičnosti
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
suzuki051cj

suzuki051cj

Seriál ma tiež zaujal...Neplánuješ robiť titulky prosím...
před 2 roky
Panda.fighter

Panda.fighter

Téma seriálu bylo velmi zajímavé a celkově se podle mě tvůrcům poved velmi dobře. Tématem i velmi...
před 2 roky
Další články k tématu