25. 3. 2022

Novinka pod lupou: Standing Up (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Standing Up
Žánr komedie, drama
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 18. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Fanny Herrero
Hrají Mariama Gueye, Younes Boucif, Elsa Guedj, Jean Siuen

O čem to je?

Prosadit se na stand-upové scéně není jenom tak. Tihle čtyři kámoši ale dají v sázku všechno, aby rozesmáli celý svět, a přitom řeší trable v práci i slávu na internetu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Upřímně, tento pilot nestál za nic. Ani jednou za celou tu dobu jsem se nezasmála, hlavou se mi honily myšlenky někam jinam, takže pilot ani neupoutal mou pozornost. Stopáž je docela dlouhá, takže možná by bylo lepší ji o půlku zkrátit. Postavy nevýrazné až nudné. A i když postavy jsou nudné, tak Bling mi tam hodně vadil.

Pro ty, co takovéto stand upy mají rádi, tak to uvítají a nejspíš je to i pobaví a zaujme. Mě dané vtipy moc vtipné nepřišly. Spíše mi to přišlo takové životní drama než životní drama-komedie. Zkusím tomu dát šanci a na nějaký ten díl se ještě podívat. Ale za mě jinak takový podprůměr.

  • jazyk
  • Bling
  • ostatní postavy
  • nezaujme ani nepobaví
30 %
Mé hodnocení
Janey T

Na stand-up nejsem odborník ani smykem, ale občas ráda kouknu na některé mně osvědčené české/slovenské komiky, u kterých vím, že mě jejich humor baví. Není to totiž tak jednoduché, jak se zdá, a tenhle seriál je důkazem, že by to neměla dělat kdejaká mánička.

Většina těch stand-up výstupů byla hodně cringe (čest výjimkám), ale co bylo ještě horší, to byly ty charaktery. Komplet všechny postavy byly špatně napsané, neoblíbitelné a mi naprosto lhostejné, což je nakonec asi ten největší důvod, proč mě to tolik nebavilo.

Fajn bylo akorát to prostředí francouzského klubu, které vypadalo příjemně komorně. Bohužel ani žádný hlubší, zajímavější děj tomu nedal. Celkově nuda, na kterou když nekouknete, vůbec o nic nepřijdete a ušetříte si zbytečně zabitý čas.

  • francouzské prostředí
  • postavy
  • cringe místo zábavy
  • absence nějakého pořádného příběhu
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Myslím, že stand up komedie je jedna z těch věcí, kterou milujete, nebo nenávidíte. Já ji ráda nemám, a to ani trošku. Alespoň kategorii stand-up speciálů na Netflixu můžu s klidem ignorovat, nějaké plus se vždy najde.

Nevím, tady (ani u jiného stand-upu) mi vtipy lidí na pódiu vůbec zábavné nepřišly. Tam se hodně hraje na to, že reagujete na chování publika – když někdo vstane a odchází, vymyslíte za pochodu urážlivý vtípek atd. V podstatě každý divák je v ohrožení, protože nikdy nevíte, kdy na vás komik hodí oko, najde na vás něco „špatně“ a naprosto vás zesměšní. Nedokážu pochopit, proč na taková vystoupení lidi vůbec chodí. Ale každý má jiný vkus a styl humoru, někomu to určitě vtipné přijde.

Seriál jinak ničím nevyniká. Stand-up složka v něm zabírá maximum času, zbytek pak vyplňují osobní životy začínajících komiků, kteří, stejně jako všichni ostatní, řeší nedostatek peněz a sní o slávě. Já ve sledování dál pokračovat nebudu, nezasmála jsem se.

  • pohodová oddychovka
  • nudné postavy
  • vtipy mě neoslovily
  • netrefuje se mi žánrem
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Někdy mně štve, že teorie relativity funguje. Na pilot jsem se díval s přáním, ať už skončí a on ne a táhne se dál, jak guma. Jestli se nás snaží tvůrci přesvědčit, že stand up komici to nemají lehké, tak už to vím a do Francie na ně jezdit nebudu. Streetově natočené, s pár dobrými fórky, ale herci třetí cenové. K popukání to fakt není, nicméně tihle outsideři dokáží ukázat na život a trable s ním spojené (z pohledu emigrantů) a je pak na divákovi, zda je to důvod, dát seriálu šanci, či nikoliv.

  • U story o prstění prostaty jsem se zasmál
  • Život emigrantů
  • Kvalitativně nízká úroveň
  • Herci
30 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu