2. 2. 2022

Novinka pod lupou: Incastrati! (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Incastrati! (Je to past!)
Žánr krimi, komedie
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 27. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dva televizní technici, kteří mají neuvěřitelnou smůlu, se ocitnou na místě vraždy. Cokoli pak udělají, aby se vyhnuli podezření, je dostává do ještě větších problémů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tento seriál mě zaujal, že jde o krimi, ale zároveň i o komedii a o prostředí Itálie. A jsem ráda, že jsem se na tuto kravinu podívala. Hlavní hrdinové pracují jako opraváři televizí a zároveň jsou švagrové. Jeden z nich je svobodný a žije s matkou, druhý si vzal manželku, sestru svého parťáka.

Začátek je takový zavádějící. Takže se dá říci, že známe částečně konec. Oba hlavní hrdinové jsou smolaři. Jeden žije krimi seriály, který nemluví o ničem jiném, než o nich. Byly tam pasáže, kdy jsem se opravdu pobavila. Hlavně, jak jeden z nich na vše musí pořád sahat, když ten druhý hledal ovladač od televize. Až najdou mrtvolu majitele bytu. Což pro jednoho z nich nevypadá dobře.

Pobavila jsem se, když se ti dva snažili uniknout z bytu, kde v podstatě nebyli. Jenže vše se zhatí a konec taky pobavil, kdy to vypadá bledě s tím druhým a celkově s oběma. Délka je ideální, takže je to maraton na jeden den.

  • hlavní hrdinové
  • ideální na denní maraton
  • komedie
  • stopáž
  • matka a manželka hl. hrdinů
70 %
Mé hodnocení
Janey T

Nejsou to žádné velké seriálové orgie, ale je to správně ztřeštěné a minimalistické. V podstatě tvůrci rozehrávají minimálně v pilotu minimalistickou scénu se dvěma herci. A to úplně stačí. Pokud je scénář napsaný, alespoň trochu slušně, tak i takováhle podivná situace je uvěřitelná a člověk se u toho i skvěle baví.

Dva opraváři spolu skvěle fungují a vzdáleně připomínají Pata a Mata. Taky se jim pořád něco kazí. Závěr epizody pak podtrhuje celkový koncept, že vždycky může být ještě hůř. Prostě taková třešnička na italském dortíku.

  • minimalistické, ale funkční
  • seriál v seriálu
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

Tohle mi úplně připomnělo ty italské filmové komedie ze 70. let, které osobně moc v lásce nemám. Ani tady po pilotu neplánuju pokračovat dál, příběh, ale především jeho zpracování mě neoslovuje.

Co mi vadí, jsou oba hlavní hrdinové. Je to taková hraná verze Pata a Mata, na co sáhnou, to pokazí, a kamkoliv jdou, dostanou de do maléru. Nedokážou racionálně uvažovat a cokoliv udělají, dostávají se do čím dál větší šlamastiky. Osobně mě to nepobavilo, na podobný styl humoru nejsem stavěná.

Líbí se mi, že je příběh serializovaný, takže si ho můžete dát najednou, pokud vám seriál padne do oka, a užijete si ho od začátku do konce. Na začátku už jsme viděli scénu z budoucna – čekala jsem, že se tam vrátíme už na konci pilotu, ale asi to bude zápletka na celou sérii, která vyvrcholí právě touto scénou.

  • serializovaný příběh
  • typy postav a jejich chování
  • styl humoru
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu