29. 1. 2022

Novinka pod lupou: Trigger Point (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Trigger Point
Žánr drama, thriller, krimi
Stanice ITV
Premiéra 23. 1. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Daniel Brierley
Hrají Vicky McClure, Adrian Lester

O čem to je?

Lana je bývalá vojačka, která se ničeho nebojí a nedodržuje žádná pravidla. Hrdinka je posunutá až k hranicím vlastních schopností, jelikož se musí vypořádávat se sérií improvizovaných výbušných zařízení, které ohrožují hlavní město Anglie během letní kampaně proti terorizmu. Je pod velkým tlakem a umí najít odpovědi. Lana se však nemůže zbavit dojmu, že pachatel se speciálně zaměřuje na její jednotku. Je to děsivá myšlenka. Hrdinka musí svou domněnku potvrdit a odhalit skutečnou identitu pachatele, než bude pozdě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moc povedený pilot. Trošku očekávaný cliffhanger na konci, ale rozhodně vítaný. První díl si celou dobu udržuje diváky v napětí, i když je zdánlivě vše v pořádku, pořád ve mně byl takový pocit pochybnosti, jestli se náhodou ještě něco nezvrtne.

A těch zvratů v rámci 45 minut bylo opravdu solidní množství. Díky tomu, že jste pořád ve střehu, se do příběhu naplno ponoříte a užíváte si ho na maximum, např. jako kdybyste hráli oblíbenou akční hru.

Herecky je taky zvládnutý obstojně, i když v mých očích nikdo nevyniknul, rozhodně mi herci ani postavy nevadili.

Po prvním díle nedokážu říct, jestli půjde o serializoavný děj, nebo se v každé epizodě objeví nová bombová hrozba. Nejsem si ani jistá, co by mi vyhovovalo více. Na jednu stranu ten konec trošku zamezuje okamžitému skočení na další případ, pokud tam nebude nějaký časový skok. Na druhou stranu by ta míra napětí a akce asi trošku upadla, kdyby se v následujících dílech už bomby a snahy o jejich zneškodňování neobjevovaly. Uvidíme, seriál si do watchlistu určitě přidám.

  • napětí, akce
  • vtáhne diváka do děje
  • cliffhanger na konci
  • zatím nejde odhadnout, jak budou vypadat další díly
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu