20. 9. 2022

Novinka pod lupou: Wedding Season (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wedding Season (Svatební sezóna)
Žánr akční, dobrodružný, komedie
Stanice Disney+ (Velká Británie)
Premiéra 8. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 31 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Rosa Salazar

O čem to je?

Katie je krásná nevěsta, se kterou se poprvé setkáváme v její svatební den. Hrdinka je obklopená mrtvými těly svého nového manžela a každého člena jeho rodiny. Policie si myslí, že to udělal její milenec Stefan. Stefan si myslí, že to byla Katie. Katie si myslí, že to byl její bývalý manžel. Nikdo neví, kde se skrývá pravda.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem nadšená. Snažím se chodit do seriálů co nejvíc naslepo, abych byla neovlivněná a neměla očekávání (nekoukám na trailery, občas ani nečtu anotace). Jakmile první díl začal na té svatbě, říkala jsem si, že to bude další drama o osudové lásce, ale opak je pravdou.

Něco tak přirozeně zábavného jsem neviděla už příliš dlouho. Vtipné i dramatické, perfektní mix prvků akční komedie, absurdní komedie, romantického dramatu, špionážního thrilleru. Rosa Salazar má naprosto ideálně šílený pohled, kdy si nejste jisti, jestli to teda udělala, nebo neudělala, a hlavní hrdina i jeho kamarádi překvapivě taky super.

Bezkonkurenčně nejlepší byl výslech komisařů a flashbacky, to jsem se bavila neskutečně. “Svatební sezona pane populární? Já byl v celém životě na 3 svatbách a 2 z nich byly moje”. Nevnímala jsem ani všudypřítomný britský přízvuk, který mi kdykoliv jindy leze na nervy, a to už je co říct. Teď mi nezbývá než doufat, že si seriál i nadále udrží laťku, protože první díl ji nasadil dost vysoko.

  • nenucená zábava
  • mix žánrů
  • skvělé téma
  • délka
  • obsazení
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Dostala jsem přesně to, v co jsem doufala, a ještě něco navíc. Při sledování jsem se hned vzpomínkami vrátila na svou oblíbenou minisérii Čtyři svatby a jeden pohřeb. Tady ale nejde pouze o romantickou slaďárnu, ale má to i prvky thrilleru a absurdní komedie. Za mě super!

Hlavní hrdinové nejsou zrovna lidi, kterým byste hned od začátku fandili. Naopak, docela jsem se vyžívala v tom, jak jim život nevychází. Ale hodně mě bavilo je sledovat, zjišťovat, jak ze zapeklitých situací dokážou vybruslit.

Musím říct, že jsem nečekala, jaké obrátky příběh nabere. Myslela jsem, že půjde o další romantickou komedii, takže za mě určitě palec nahoru, co se týče nepředvídatelnosti. Mám ráda příběhy, které mě upoutají a u kterých nevím, co se stane dál, a to je přesně tento případ. Myslím, že Wedding Season je pro mě nejzábavnější pilot uplynulých dvou týdnů, moc se těším na maraton.

  • nepředvídatelnost děje
  • zábavné postavy
  • spousta akce, vtipu i romantiky
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sonkad

sonkad

Tak pozitívne recenzie som veru nečakala vzhľadom na to, že doterajšie 4 hlasy u seriálu zatiaľ...
před 86 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Máš pravdu a nechápu. Bylo to fakt skvělé. Ještěže máme NPL 😁🙏🏼
před 86 týdny
Další články k tématu